Zdravo sedenje doma in v službi


Zdravo sedenjeMnogo ljudi ne daje dovolj poudarka na zdravo sedenje. Ali ste vedeli, da je pri sedenju vaša hrbtenica bolj obremenjena, kot takrat, ko stojite? Ne verjamete, kajne? Mnogi ljudje bi rekli, da to ni mogoče, saj pri sedenju počivamo.

Najprej poglejmo kako je sestavljena hrbtenica. Sestavljena je iz medvretenčnih ploščic, vezi, hrbtenične kosti, sklepov, živcev in mišic. Vsak del ima svojo nalogo, ki jo mora pravilno opravljati, da bi bila naša hrbtenica uravnovešena ter cela in zdrava.
Najpogostejše poškodbe mišic so oslabitev mišic, oslabitev hrbtnih vezi, poškodbe medvretenčnih ploščic, izrabljenost sklepov in še mnoge druge.
Da bi se izognili tem poškodbam, si moramo kupiti pravilen stol za našo hrbtenico. Pisarniški stoli Spinalis se prilagodijo kateri koli obliki hrbtenice in hrbtenico zdravijo z načinom ortopedske žoge, kajti stoli Spinalis imajo premikajoč sedež, ki deluje na principu žoge. Posledica nepravilnega sedenja je lahko tudi pomanjkanje koncentracije. To je pa zadnja stvar, katero želite na delovnem mestu. Pisarniški stoli Spinalis vam pomagajo do boljše prekrvavitve, okrepljenih hrbtnih in trebušnih mišic, razbremenitve diskusa in vretenc, zmanjšanja bolečin v hrbtenici (okvarjeni ali zdravi), preprečitve novih poškodb na hrbtenici, izboljšane drže ter drugih dobrih stvari za vašo hrbtenico.

Če vam je hrbtenica pomemben del vašega telesa, potem naročite svoj stol Spinalis in sedite zdravo.