Ženske in moške frizure


FrizureFrizure so del našega vsakdanjega izgleda oz. podobe. Glede na frizuro si mnogo ljudi, ki te ne poznajo ustvarjajo podobo o tebi.

Zato je treba poskrbeti, da se bo frizura čim bolj ujemala s tvojim notranjim videzom. Več o frizurah si lahko preberete na http://frizure.si.

Frizure v glavnem delimo na moške in ženske. Ženske pa delimo še na kratke in dolge lahko pa tudi moderne frizure, svečane ter trend frizure.

Kaj pa moške frizure? Mnogo časa so ljudje bili mišljenja, da morajo biti urejene samo ženske, moškim pa za svoj zunanji videz ni treba skrbeti. To se je spremenilo v dvajsetem stoletju. Moški so začeli vse bolj skrbeti zase, prav tako pa tudi za svoje frizure. Moške frizure so dostikrat povezane z idoli, po katerih oziroma katerem se posameznik zgleduje. Tako poznamo dolge rokerske in metal frizure, mohawke, kot zaščitni znak huliganov in punk ljubiteljev, frizure na balin, ki veljajo za nacistične organizacije (skinhead) ter ostale moške frizure raznih zvezdnikov, ki so prišli na sceno v zadnjih letih. Še posebej poznana frizura je frizura pevskega zvezdnika Justin Bieberja, za katero so naredili raziskavo ter ugotovili, da jo je leta 2013 nosilo preko trideset milijonov najstnikov in najstnic. Razred zase je tudi “emo” frizura, za katere velja da jo nosijo pripadniki emo organizacij.