Ultrazvok trebuha


Nas kdaj zbada v trebuhu, pa ne vemo zaradi česa? Smo več dni zaprti ali napihnjeni? Prava rešitev je en korak stran, in sicer na https://ultrazvok-pregled.si/ponudba/ultrazvok_trebuha_ljubljana/, kjer vam bodo odkrili vaš vzrok težave in vas podučili o zdravljenju vašega problema. V Hipokratu vam nudijo ultrazvok trebuha. To je neboleč in neškodljiv poseg, ki omogoča zdravniku, z ultrazvokom vpogled v vašo trebušno votlino. Kdaj pa veste, da je čas, da morate opraviti ultrazvok trebuha? Ko vaš že dlje časa tišči v trebuhu, če vas nenehno napenja, imate krvavo vodo, kri na blatu, če vas peče ko greste na vodo, če ste dlje časa zaprti, če imate visok krvni tlak. Priporoča se seveda tudi nosečnicam (zanje je priporočljiv ultrazvok trebuha večkrat v nosečnosti).

ultrazvok

Poznamo veliko razlogov za vsakovrstne bolečine in napetosti v trebušni votlini. Razlogi so lahko čisto nedolžni, npr., če smo pojedli preveč hrane, ki našemu telesu ne paše, se nismo dovolj gibali, popili smo preveč alkohola… Obstajajo pa tudi pojavi v trebuhu, na katere nimamo direktnega vpliva. To so žolčni kamni, polipi, vnetje trebušne slinavke, slepiča, povečana vranica, bezgavke, prostata, kamen v sečnem mehurju. Lahko pride do anevrizme aorte, nastanka cist na jajčnikih, itd.

Ker se lahko iz nedolžne bolečine v trebuhu, ta razvije v večji problem, vam seveda priporočamo ultrazvok trebuha, ki ga bo opravil specialist. Ta bo ob ugotovitvi, da ste zdravi, odpravil vaše skrbi in vam povedal kaj vas je mučilo. V primeru česa hujšega, pa vam bo ravno tako prepisal določen poseg, dieto, nadaljnji pregled.

Ultrazvok trebuha omogoča pregled  jeter, žolčnika, žolčne vode, trebušne slinavke, vranice, nadledvičnih žlez, ledvic, aorte in večjih žil. Prav tako omogoča prikaz povečanih bezgavk, zadebeljenih želodčne in črevesne stene, prosto tekočino. Pri moških se lahko pregleda sečni mehur, prostato, pri ženskah pa sečni mehur in rodila. V primeru nosečnosti, se pregleda še plod.