Fizioterapija se lahko izvaja tudi na domu


Ni prijetno, ko naletimo na kakšno nezgodo oziroma nesrečo, še huje je, če smo sami poškodovanec v kakšni nesreči ali pa naši najbližji. Čeprav je zdravstvo napredovalo nam ni vseeno, ko slišimo ali smo to mi, da imamo kaj poškodovano, kjer bo potrebno kar precej okrevanja, in tudi fizioterapija. Navadno pri vseh zlomih in podobnih nezgodah je potrebno it na fizioterapijo, da nazaj naše telo funkcionira, kot pred samo nesrečo. Več si preberite na https://therapia-dom.si/, kjer dobite ogromno koristnih informacij, kako ukrepati ob različnih nesrečah in tudi boleznih.

fizioterapija

Za fizioterapijo smo že vsi slišali, mogoče ste j tudi kdaj imeli. Ker nesreča nikoli ne počiva, lahko hitro pride do kakšnega padca in tukaj je hitro zlom roke ali noge. Še kako je pomembna fizioterapija, da začnemo z roko ali nogo migat oziroma razgibavat. Ni pa vedno nujno samo od padcih, tukaj so lahko tudi razne bolezni, kot je kap ali kakšne druge operacije. Tudi pri hrbtenici je zelo nujna in hitro potrebne vaje za hojo in druge razgibalne vaje. Vsak fizioterapevt točno ve kaj mora s katerim pacientom izvajat, katere vaje so primerne za njega in kako začeti z vajami.

Kot sem že omenila, tudi pri operaciji hrbtenice je nujno razgibavanje. Sama sem imela doma primer, ko je hčerka bila pri 16 letih operirana na hrbtenici, ker je imela skoliozo. Že v sami bolnici je začela s fizioterapijo, nakar sem ji jaz morala kasneje pomagat doma. Šele čez 6 mesecev ji so pripadale toplice, da je z težjimi vajami in razgibavanjem nadaljevala. Če tega vsega ne bi delala se ne bi razgibavala, mogoče danes ne bi bila nazaj ista, delala stvari, kot prej. Res je bilo težko, sem ji morala ogromno pomagat in jo vzpodbujat. Fizioterapija je zelo pomembna pri vsaki težji operaciji, padcu raznih boleznih, zato potrpite tisti čas, da boste potem nazaj fit in uživali življenje kot prej.