Otroški vozički


Otroški vozičkiVsak starš, ki ga boste vprašali, brez česa ne gre v prvem letu po otrokovem rojstvu, vam bo zagotovo odvrnil, da so otroški vozički zakon! Seveda potrebujete tudi avtosedež in posteljico in cel kup drugih pripomočkov, ampak daleč najbolj koristni in uporabno so ravno otroški vozički.

Otroški vozički so večinoma narejeni in namenjeni za uporabo do treh let oz. napolnjenih 15 kilogramov. Načeloma otroci uporabljajo vozičke tja do dveh let, potem pa jim postanejo preveč omejujoči in raje prosto tekajo, kot da bi mirno sedeli privezani v njih. Otroški vozički so zato predvsem na začetku nepogrešljivi kamor koli že greste. Otrokom je v njih udobneje kot v naročju, imajo več prostora, jim ni vroče in lahko prosto opazujejo svet okoli njih. Če otroški vozički služijo tudi za spanje, potem je dobro, da imajo omogočeno poleganje do konca in otrok v njih ni čisto zvit. Pri spanju je uporabno in priročno tudi, da je strehica malo daljša in lahko omogoči več zasenčenja. Daljša strehica je nadvse priporočljiva tudi za poletne mesece, ko so nevarni sončni žarki lahko hitro problem pri nežni otroški koži. Brez nanosa kemikalij iz krem za sončenje, lahko otroka povsem zaščitite pred uv žarki, če le otroški vozički to omogočajo. V nasprotnem primeru pa lahko dodatno strehico tudi kupite posebej in jo v skladu z navodili pritrdite na otroški voziček.

Nobena druga otroška oprema ni tako nenadomestljiva kot ravno otroški vozički. Enake funkcionalnosti pač nobena druga ne ponuja, zato je na trgu tolikšna ponudba otroških vozičkov. Otroški vozički so in bodo ostali najbolj prodajan kos otroške opreme, zato dobro premislite kakšnega si boste izbrali. Naj bodo otroški vozički tudi varni, ne le lepo oblikovani. Glede na svoje potrebe in želje si izberite pravega, ki bo kar zasijal med ostalimi otroškimi vozički.