Otroške posteljice


Otroške posteljiceStarši najpogosteje izberejo otroško posteljico za svojega dojenčka. Zdi se najracionalnejša izbira,saj jo lahko uporabljamo od rojstva pa vse tja do tretjega leta starosti, ali celo še dlje. Otroške posteljice tako rekoč rastejo z otrokom.  Še posebej priročne so takšne s funkcijo prilagajanja višine ležišča, da se malček ne more prekucniti čez ograjico, ko je že dovolj velik, da lahko stoji ob ograjici.

Z izborom posteljnine in obrobe lahko pričaramo pravo pravljico, kateri pika na i je baldahin za vsako pravo princesko in princa. Med uporabnejše dodatke vsekakor spada predal v podnožju otroške posteljice, saj lahko vanj shranimo oblekice, posteljnino ali pa morda kaj drugega, kar bi nam sicer bilo lahko v napoto.

Pri nakupu otroške posteljice bodimo pozorni na to da je varna in tako primerna za uporabo pri našemu malčku. Če posteljico kupimo pri prodajalcu v Republiki Sloveniji, bojazni da otroška posteljica ne bi ustrezala vsem varnostnim kriterijem, skorajda ni. V spletni prodajalni Mali Vragci zagotavljamo za vse naše izdelke, da ustrezajo strogim kriterijem Evropske Unije in Republike Slovenije.

Večina otroških posteljic je podobnih mer. Obstajajo sicer posteljice, ki so primernejše za manjša stanovanja, saj so precej manjše od standardnih dimenzij ter posteljice drugačnih oblik, kot so na prime ovalne ali polkrožne ali celo okrogle otroške posteljice. Izbira je odvisna zgolj od okusa posameznika in nima sicer nikakršnega vpliva na funkcionalnost posteljice. Pri nakupu bodite pozorni na to, da je razmak letvic v ograjici otroške posteljice dovolj širok oziroma dovolj ozek, da otrok ne bo mogel skoznje potisnite glave in se zagozditi ali se zagozditi z rokicami oziroma nogicami. Redno tudi spremljajte rast in razvoj otroka in temu primerno prilagajajte višino ležišča. Bolje, da ste korak pred otrokom, saj vas tako malček ne bo presenetil, ko bo že sam sedel ob prenizki ograjici ali se že celo naslanjal nanjo.