Odločitev za pravi otroški voziček


Otroški vozičekKo beseda nanese na to, kateri otroški voziček boste izbrali za svojega otročička, bodoči očetje še posebej radi pomagajo pri izbiri. Medtem ko očetje polagajo pozornost na tehnične lastnosti vozička, mamice uživajo pri izbiranju barve in modela vozička.

Pri izbiri se zanašajte le na svoje odločitve in izkušnje. Vsi dobrohotni nasveti prijateljev mogoče ne bodo primerni za vaš življenjski slog, ki bo narekoval uporabo otroškega vozička pri skrbi za vašega otroka. Če je mogoče se ponudite pri znancih, da popeljete njihovega otročička kakšen krog na sprehod, le tako boste lahko videli kako uporaben je določen model vozička. Ko boste odločeni ali je za vaš bolj primeren trikolesnik ali morda štirikolesnik, morate pomisliti še na to, da boste verjetno voziček prevažali tudi v avtomobilu. Izmerite prtljažni prostor vašega avtomobila in primerjajte z merami vozička. Pri nekaterih večjih modelih otroških vozičkov lahko odstranite kolesa ali sedež in tako znatno zmanjšate prostor, ki bi ga sicer otroški voziček zasedel.

Nekateri starši uporabljajo več vozičkov za svojega otroka. Večji voziček za doma in po raznih potepanjih ter manjši otroški voziček za v avtomobil. Prav tako se s časom, ko otrok malo zraste, odločite za uporabo drugačnega vozička, kot ste ga uporabljali prve mesece otrokovega življenja. Večina vozičkov je primernih od rojstva, pa do treh let starosti otroka ali še dlje. Voziček navadno starši uporabljajo do drugega leta starosti otroka, nekateri do tretjega. Odvisno je od želje otroka, do kdaj se bo še želel prevažati v otroškem vozičku, ko kupujete otroški voziček imejte v mislih, da ga boste rabili morda še za kakšnega bratca ali sestrico, tako da poskrbite da bo resnično kvaliteten in vreden nakupa. Ko boste s svojim malčkom na sprehodu boste začeli ceniti vse prednosti, ki jih posamezen model vozička nudi, saj vam lahko še takšna malenkost olajša marsikatero neprijetnost.