Vzmetnica – vpliv na spanje


VzmetnicaSe zbujata utrujeni in nenaspani? Vas že navsezgodaj zjutraj mučijo bolečine v križu? Vzrok težavam je vsekakor nepravilno izbrana vzmetnica. Pravilno izbrana vzmetnica bistveno vpliva na kakovost spanja in s tem tudi na našo psihofizično počutje zjutraj in čez dan. Izbiri vzmetnice bi morali nameniti kar nekaj pozornosti in svojega časa ter tehtno razmisliti, kakšno vzmetnico potrebujemo glede na naše želje in navade. Vzmetnica ne sme biti premehka, prav tako pa tudi ne pretrda. S premehko vzmetnico si bomo povzročili napetosti v mišicah, povešanje hrbtenice in nepravilno gnetenje vretenc. Medtem ko so nekateri pristaši mehkega ležišča, spet drugi zagovarjajo trda ležišča.

Z dolgoletnim ležanjem na pretrdi vzmetnici si lahko povzročimo kronično obolenje hrbtenice, zato pod vzmetnico nikakor ni priporočljiva deska, saj ne podpira vzmetnice v pravih točkah. Ustrezna vzmetnica torej ne sme biti ne premehka ne pretrda. Pravilno izbrana vzmetnica mora biti prijetna in se popolnoma prilegati našemu telesu med spanjem, kar bistveni pripomoremo za ustrezen položaj hrbtenice.

Poznamo več vrst vzmetnic, večinoma so narejene iz lateksa, pene in vzmeti. Da pa se bo vzmetnica odlično prilegala naši hrbtenici je nujno ustrezno posteljno dno, ki prevzame velik del obremenitve. S pravim posteljnim dnom hkrati zagotovimo vzmetnici tudi daljšo življenjsko dobo. Pri izbiri vzmetnice pa je potrebno upoštevati, da ni vzmetnice, ki bi popolnoma ustrezala vsakemu posamezniku, saj se ljudje med seboj razlikujemo, imamo drugačne navade spanja in potrebe. Izberite vzmetnico, ki vam bo nudila udobje in ustrezno podporo. Da bo izbira vzmetnice čim lažja in pravilna, na kateri se boste zjutraj zbudili polni energije in brez bolečin, se obrnite na strokovnjake podjetja DOMA-KO d.o.o., ki se že vrsto let ukvarjajo s prodajo vzmetnic blagovne znamke Optimo.