Mateja Mazgan


Mateja MazganMateja Mazgan je stara 32 let in je bila že v več kot šestdesetih državah. Obožuje potovanje, v to pa jo je vpletla njena babica. Njena babica in ona sta prvič skupaj potovali na nizozemsko, ko je Mateja Mazgan bila še v osmem razredu. Z babico še vedno potuje po svetu a zdaj potuje tudi sama in z njenim fantom. Vsa potovanja na katera gre, pa si organizira sama. Mateja Mazgan obožuje neokrnjeno naravo zato najraje potuje po Aljaski, Kanadi in pa Novi Zelandiji. Več o njej lahko preberete tudi na http://www.popotniki.net/mateja-mazgan.

V potovanja zelo rada vključuje tudi športne aktivnosti. To je zelo lepo izkoristila, ko je šla v Peru, na Filipine in  Fiji. Mateja Mazgan pa je tudi aktivna v raziskovanju jam, zato kdaj pa kdaj zaide v kakšno jamo, ko potuje. Še posebej pa je pohvalila jame na Cipru, Koloradu, Novi Zelandiji, Filipinih in na Kubi. Evropo pa je med enim raziskala tudi z motornim kolesom. Rada pa tudi smuča. Smučat je šla že na Mont Blanc, ter veliko drugih Avstrijskih in Slovenskih vrhov. Mateja Mazgan pa zna tudi plezati, saj je preplezala med enim tudi granite svete Kanade. V svojem življenju pa se je tudi potapljala in sicer v Fiji-ju je preživela potop z morskimi psi in si ogledala nekaj potopljenih ladij.

Misli, da je dobro imeti dober fotoaparat, če potuješ. Fotoaparat tudi sama zelo veliko uporablja, saj redno dela potopisna predstavitve, kdaj pa tudi kakšne fotografije samostojno razkazuje ali pa kakšno sliko pokaže svoji družini, kdaj pa kdaj pa naredijo tudi družinsko sliko. Rada piše in objavlja na splet ter v različne revije. Kdaj pa kdaj pa se pojavi tudi na tv oddajah. Mateja Mazgan je obiskala tudi veliko zelo zanimivih držav kot na primer New Mexico, Japonska, Sirija, Jordanija, Mauritius, Islandija, Tajska, Utah, Arizona, Idaho, Florida, Montana, Washington, Belorusija. Hoče še potovati in tudi bo potovala z babico, dokler ne pride babičin čas potem pa bo na vrsti mama.