2. svetovna vojna v Evropi


2 svetovna vojnaČe ste dijak, ali pa osnovnošolec, ste v šoli zelo verjetno govorili na temo 2. svetovna vojna.  Mogoče so vam učitelji tudi podali za nalogo da ste morali narediti predstavitev, ali pa seminarsko nalogo. Problem pa se je pojavil, ko ste po internetu iskali kakršnekoli članke, informacije ter vire na temo 2. svetovna vojna. Zalomi se že pri slovenski wikipediji, katere članki na to temo, so večinoma zelo kratki, ali pa so škrbine.

Na spletnem blogu 2. svetovna vojna, boste našli dovolj informacij ter teksta za uporabo v svojih seminarskih nalogah ali predstavitvah. Če boste pisali o sami vojni na sploh, je trenutno na voljo že kar nekaj člankov, ki vam znajo biti koristni.

 

Trenutni članki govorijo o obdobju preden se je 2. svetovna vojna začela, kaj so bili vzroki ter kako je do tega prišlo… Napisan je tudi en članek o letalu Štuka, oziroma Junkers 87, ta je bil verjetno napisan bolj tako-tako, ker avtor te strani še ni dobro razmislil, kaj bo pisal. V prihodnje, upajmo da bodo članki o letalih, ter tankih in ladjah, bolj informativni, z več slikami, ki nam bodo lažje pomagali s predstavo teh naprav. Napisana pa sta že tudi dva članka na samo temo, 2. svetovna vojna, od obdobja 1939 ter do 1943.

Opazimo lahko, da na blogu manjkata še dve leti vojne, kar pa lahko verjetno pričakujemo da bo članek za ti dve leti kmalu tudi napisan. O čem se bo pa pisalo po tem, pa lahko na blogu preberemo, da bodo tema tudi letala, tanki, ladje, naprave, pomembnejše osebe v vojni, razne vojne operacije, ki bodo bolj podrobno opisane ter prikazane.

Sklepamo lahko da bo čez čas, spletni blog, 2. svetovna vojna, postal kar dober kraj za pridobivanje informacij za vaše predstavitve ali pa seminarske naloge, če se boste odločili pisati na temo 2. svetovna vojna.