Plavanje za vse generacije


PlavanjeImate majhne otroke, pa bi jih radi naučili plavanja, vendar za to nimate dovolj časa ali pa ste eden od tistih, ki ne znajo plavati ? Ne skrbite, nikoli ni prepozno. Kliknite na povezavo http://vaterpololjubljana.si/plavanje/.

Vsak človek že od malih nog obožuje vodo in plavanje v njej. Plavati mora znati vsak, saj je to življenjskega pomena. Nikoli ne vemo, kdaj se bomo znašli v situaciji, ko nam bo plavanje lahko rešilo življenje ali pa ga bomo drugim. Plavanje pri najmlajših se običajno začne že pri treh letih, ko jih lahko motiviramo z raznimi vodnimi igrami. Vendar pa vsi niso imeli te sreče. Vaterpolo klub Ljubljana omogoča tečaje plavanja za vse starostne skupine. Najprej vas porazdelijo v tri skupine glede na starost. Tečaji potekajo pod vodstvom priznanih trenerjev in vaditeljev plavanja. Pri učenju vaditelji uporabljajo številne tehnike, kot so potapljanje glave, gledanje pod vodo, plavalne igre in animacije, nato pa pride še učenje osnovnih plavalnih tehnik. Naučili se boste nekaj najbolj znanih tehnik, kot so žabica, kravl, delfinček, prsno in druge.

Plavanje ima tudi pozitiven vpliv na naše osebnost in na psihično ter fizično počutje, saj izboljšuje delovanje živčno-mišičnega sistema, delovanja pljuč, gibljivost in motoriko telesa. V eni uri porabimo kar do 900 kalorij, kar pomeni, da dobro pripomore k izgubi le teh. Je velik socialni vidik, saj se med plavanjem lahko družimo in delimo vloge.

Prvi obisk pri Vaterpolo klub Ljubljana je vedno brezplačen, zato da se boste lažje odločili o nadaljnji udeležbi. Čas hitro teče naprej, zato kliknite zgornjo povezavo in prijavite sebe ali svojega otroka na tečaj plavanja.