Zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji dvojno, obvezno, ki ga moramo prisilno plačevati vsi in neobvezno, dodatno, s katerim pridemo lahko do dragih operacij in nekaterih zdravila brez doplačila, čeprav žal tudi ti dve zavarovanji skupaj včasih ne zadostita, pa morama marsikaj še vedno še dodatno plačevati. Dodatno zavarovanje pomaga, če smo poškodovani, da ne plačamo bolnice in ne rešilca. Obvezno zavarovanje krije le ti, kar zdravnik napiše da je nujno pa nekje največ do 3 dni bolnice. Prilagojeno zdravstveno zavarovanje pa je tako, da se prilagodi posamezniku in njegovim potrebam tudi na premer za nadstandard in določena zdravila ter posege, ki bi jig drugače plačeval.

Zdravstveno zavarovanje

Tako zdravstveno zavarovanje pomaga pacientu, da pride do storitev, ki jih potrebuje za sebe, zato plačuje dražje zavarovanje, kot je običajna premija za dodatno zavarovanje po neki standardni lestvici, ki se o več ali manj  vse zavarovalnice držijo. Koliko in kaj boste plačevali zase, he odvisno od vas, kaj v prihodnosti pričakujete in česa se najbolj bojite. Če do tega nikoli ne pride, hval bogu, ste pač vloženi denar izgubili, porabil pa ga je nekdo drug, ki je bil v stiski.

Vendar nikoli ne veste, kdaj boste vi v vtiski, zato je namenjeno zdravstveno zavarovanje, da ne pridete v finančne težave, ker so operacije in nekatera zdravila ter soba v bolnici lahko resnično drage. Pojdite v lekarno in kupite nekaj brez recepta, videli bosem, da so cene res visoke.

Kakšno zdravstveno zavarovanje boste za sebe vzeli je odvisno tudi od tega, koliko ste tari, kaj delate v življenju, koliko ste zdravstveno ogroženi, ali kadite in pijete alkohol, koliko časa že plačujete dodatno zavarovanje ion ali ga sploh plačujete. Bolj kot ste rizična skupina, dlje časa, kot niste plačevali dodatnega zavarovanja, višja bo vaša premija, ki se bo z leti še povečevala, ker se smatra, da boste potrebovali zdravljenje.