Ultrazvok trebuha je zelo točna metoda zgodnjega odkrivanja bolezni v notranjosti trebušne votline. Je neboleč poseg, ki traja 20 minut in se nanj ni treba posebej pripraviti. Ultrazvok trebuha se izvaja v ambulanti pri usposobljenem zdravniku, ki vam sproti razlaga, kaj vidi v vaši notranjosti med tem, ko opazujete sliko na zaslonu. Tako lahko sami vidite, da se zdravi ali so spremembe, za katere se potem dogovorite s specialistom, kako se bodo reševale.

ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha je natančna in zanesljiva metoda odkrivanja nepravilnosti, ki se dogajajo v tkivu in v mehkih delih organov. Terapevt prepozna spremembe in vam razloži, kaj so in kakao se lahko zdravijo oziroma priporoči nadaljnje preiskave, specialistične, za določen organ. Tak pregled je bolj preventivne narave, da odkrijejo bolezen, še preden se je dejansko razvila.

Da bi vedno bili na tekočem s svojim zdravjem glede notranjih organov na primer jeter, ledvic, želodca črevesja, prostate in jajčnikov ter rodil, redno obiščite terapevta in se enkrat letno naročite na zasebni ultrazvok trebuha, kjer vas bodo zares vse pregledali ne kot v javni bolnišnici, kjer gredo čez vse na hitro in samo tiso, kar se njim zdi. Telo je treba pregledati v celoti neglede na to, kaj meni zdravnik ali pacient, nikoli se ne ve, da ni kje kakšno skrito presenečenje, ki se ga z lahkoto odpravi na začetku, ko še ni razvito.

Tako vam bo dobesedno ultrazvok trebuha rešil življenje, če odkrije resno bolezen ali spremembo, ki je vi ne čutite, to še posebej velja za jetra, katera ne čutimo ampak če ne delujejo, je s človekom konec. Zato vzemite svoje zdravje resno in pojdite na pregled z ultrazvokom.

Tak pregled se lahko naredi tudi na drugih organih, povprašajte terapevta, pa vam bo razložil, kaj vse poriva ultrazvok, ki je na primer za nosečnice edini varen način pregleda notranjosti, ko je otrok v maternici.