Vesele Štajerke


Vesele ŠtajerkeNarodnozabavni ansambel Vesele Štajerke so vsaka posebej svojo glasbeno kariero pričele v letu 1994. Takrat so se posamezno predstavile v oddaji pokaži kaj znaš. Jože Žlaus, oče Loti, ki je ena izmed članic ansambla Vesele Štajerke, je poleg svoje hčerke vzel pod okrilje še dve punci in tako so nastale Vesele Štajerke.

Dekleta so vadila in tako so imele svoj prvi nastop in predstavitev v javnosti v Celju, leta 1994, potem pa so imele še številne nastope, saj so jih ljudje vzljubili in njihovo veselo energijo ter njihove pesmi. Najprej so Vesele Štajerke izvajale samo narodonozabavno glasbo, potem pa so njihovo glasbo popestrile z še bolj energičnimi ritmi in melodijami. Vesele Štajerke so bile prvi narodnozabavni ansambel v Sloveniji in ljudje so jih vzljubili, zato so povabile v skupino še četrto članico, zaradi želje po boljši in kvalitetnejši glasbi in njenemu programu.

Takšna zasedba kot jo poznamo danes pa deluje že od leta 1997. Ansambel Vesele Štajerke sestavljajo Loti Žlaus, Marjana Hercog, Mojca Črešnarin Vida Sadek. Vesele Štajerke imajo rade tudi zimske športe, saj so bile udeleženke tradicionalnih smučarskih tekmovanj Glasbenikov smučanja na Goltah.

Njihove pesmi, ki jih izvajajo so: Pesem za prijatelje, Ljubček moj, srček moj, Ujela sem šopek, Za vsak slučaj, Prinesi mi rože, Ljubezen je igra, na Štajersko, Če verjameš ali ne, Morska obala, Pomladanski veter, Štajerke v planinah, Fora, Nikoli več, Hanzi, Lahko noč veter moj, V očetovem naročju, Zapiram kamrico, Štajerke se ne damo. Vesele Štajerke so sodelovale z Navihankami in so skupaj ustvarile pesmi Navihane Štajerke in Slovenski pozdrav ter z Zlatkom Dobričem Policajka.

Če si želite ogledati njihove pesmi in video posnetke obiščite spletno stran tubdio.com, kjer so vam na voljo vse pesmi ansambla Vesele Štajerke in vseh drugih izvajalcev.