Ugodna otroška oprema


Otroška opremaNovopečene starši v pričakovanju se pogosto sprašujejo, kaj vse mora imeti otroška soba in katera otroška oprema je nujno potrebna. Na trgu je več vodnikov, ki svetujejo kako nakupovati in kako opremiti otroško sobo, vendar pa je lahko vse skupaj povsem enostavno. Zamisliti si je potrebno, kako bo potekal dan z otrokom in kaj bi pri tem potrebovali.

Na začetku, ko mama z otrokom pride iz porodnišnice, bo najbolj potrebna otroška oprema zagotovo otrokovo ležišče. To je lahko zibelka, košek (Mojzesova košara) ali pa otroška posteljica. Ker so novorojenčki vajeni majhnih toplih prostorov, ki jih spominjajo na materin trebušček, večja ležišča malo pregradite z odejami ali blazinami, pa boste dosegli učinek manjšega prostora in se otroček počutil prav tako varno v večji posteljici. Zibelka vam bo pomagala pri uspavanju in umirjanju otročka, košek pa preveva en poseben čar.

Tekom dneva boste potrebovali previjalno mizo, ker boste večkrat dnevno morali zamenjati polulane in pokakane pleničke. Ta otroška oprema je res nujen nakup, sploh če želite dobro svoji hrbtenici. V praksi bi namreč previjanje opravili tudi na postelji ali pa kar na tleh, vendar bi ob tem po nepotrebnem obremenjevali svojo hrbtenico. Previjalna miza je prilagojena tako, da je dovolj vidoka in široka, da na njej varno previjete otroka, pri tem pa ne trpi vaša drža.

Otroška oprema, brez katere tudi ne bo šlo, je vsekakor tudi oprema za nego – banjica, brisače, kopalni pripomočki, krtačka za lase, škarjice za nohte in druga kozmetika. Banjica naj nima preveč navpičnih stranic, saj vam bo tako omogočala lažji dostop in boste otroka lažje okopali in ga varno držali.

Za na pot z avtom boste že iz porodnišnice domov potrebovali avtosedež, za na sprehod po svežem zraku pa otroški voziček. To je najnujnejša otroška oprema, brez katere zagotovo ne bo šlo, poleg nje pa imate na voljo še cel kup dodatne opreme, ki vam lahko olajša življenje.