Svetovno prvenstvo


Svetovno prvenstvoSvetovno prvenstvo v Braziliji se začne 13 junija do 13 julija. Svetovno prvenstvo v Braziliji se bo udeležilo 23 državni reprezentanc. Nogometno svetovno prvenstvo 2014 se bo odvijalo v Braziliji in to kar na 12 prizoriščih (Belo Horizonte, Fortaleza. Natal, Salvador, REcife, Manaus, Cuiaba, Porto Alegre, Brasilia, Rio de Janeiro, Curitiba in Sao Paulo. Zdaj bo Brazilija že drugič gostila svetovno prvenstvo. Prvič ga je gostila leta 1950. Takrat so zmagali Urugvajci. Brazilija pa je seveda osvojila 2. mesto.

V tem svetovnem prvenstvu bodo uvedli novo tehnologijo golove črte. V vsakem golu bodo nameščeni senzorji in bodo zaznali če bo žoga prečkala črto. Tej senzorji potem pošljejo podatke na uro, ki jo nosi sodnik in na uri napiše če je bil gol. To tehnologijo so uvedli, ker nočejo da bi se še enkrat zgodilo tako ko se je zgodilo med tekmo nogometni reprezentanci Anglije in Nemčije leta 2010 v Južni Afriki, ko je Frank Lampard brcnil žogo in je prečkala črto, ampak sodniki tega niso opazili in je bil gol neveljaven.

V Braziliji nogomet seveda zavzame častno mesto.  Seveda še posebej, zdaj ko bodo gostili svetovno prvenstvo. Ampak Brazilci so poleg nogometa tudi navdušeni nad košarko, odbojko, formulo 1, tenisom in drugimi športi. Najbolj znan zastopnik nogometa je bil legendarni Ayrton Senna. Brazilski nogomet še seveda naprej ustvarja izjemne nogometne talente. Med te nogometne talente spadata tudi Kaka in Ronaldinho.

S klikom na zgornjo povezavo si seveda lahko preberete veliko več o svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014.