Ribiška oprema


Ribiška oprema je zelo širok pojem, katerega je potrebno dobro poznati, v kolikor se odpravljate na ribolov. Kaj vse sodi pod ribiško opremo si poglejte na www.slo-fishing.si/ribiska-oprema.

Ribiška opremaPa poglejmo od česa je odvisna izbira prave ribiške opreme. Kakšna bo naša ribiška oprema je odvisno predvsem od tega, kakšne ribe gremo loviti, na katero lokacijo se bomo odpravili in s katero tehniko bomo lovili.

Vzemimo primer lova sladkovodnega krapa. V kolikor boste šli na lov s plovcem, potem boste potrebovali palico, trnek ter plovec. Če pa se boste odločili za talni ribolov, potem ne boste potrebovali plovca, temveč stojalo za palico ter piskače. Dobrodošel bo tudi kak drug kos opreme, ki vam ga bodo svetovali v ribiški trgovini.

Seveda pa vam pri prvem ribolovu tudi najboljša ribiška oprema ne bo prinesla velike količine rib. Za to je potreben čas in seveda vaja. Kot pri vseh ostalih zadevah, je tudi pri ribolovu potrebna vaja, vaja in še enkrat vaja.

Ribiška oprema pa je za različno tehniko ribolova različna. Naj povemo samo to, da poznamo dva načina ribolova. To sta talni ribolov in ribolov s plovcem. Vse detajle o načinih ribolova, vabah, ribiški opremi in vsem ostalim povezanim z ribolovom, imate lepo predstavljeno na strani slo-fishing.si.