Povrnjena investicija s pravim načinom ogrevanja


Dandanes, v času visoke tehnologije, je le-ta praktično povsod. Tudi v našem domu. Slabost tehnologije pa je v tem, da se razvija precej hitro. V kolikor želimo slediti trendom in izkoriščati neke določene prednosti, potem je potrebno stvari tudi redno menjavati.

V našem domu imamo, na primer, že pri samem ogrevanju veliko načinov in naprav za to. V zadnjem času so popularne predvsem toplotne črpalke in klimatska naprava.

Ker pa vsaka stvar nekaj stane, še posebej, če je ta tehnološko zelo razvita, se potencialni kupec že malo vpraša ali se mu takšna investicija sploh splača. Za dodatno spodbudo je poskrbel Slovenski okoljski javni sklad, ki podpira tovrstno ekološko inovacijo. Odprl je Eko sklad toplotne črpalke, ter tako finančno olajšal nakup potencialnim kupcem. Vsekakor pa odločitev za toplotno črpalko prej ko slej povrne stroške investicije.

klimatska naprava

V kolikor pa se odločimo za nakup klimatske naprave, pa za njo žal ni nobenega sklada, ki bi to podpiral. Je pa kljub temu cenovno dosti bolj ugoden nakup kot pri toplotni črpalki. Razlika med njima pa je tudi v sami namestitvi. Daleč najbolj enostavno je seveda namestiti klimatsko napravo. Vendar pa je pri tem omejena, saj je ne moremo namestiti ali usmeriti njeno delovanje v čisto vsak prostor. Pri tem ima prednost toplotna črpalka, saj lahko greje po vseh prostorih.

Za kateri način se boste odločili pa je samo na vas. Obe opciji zmoreta hladiti in greti, prav tako pa se njuna investicija kaj kmalu povrne z nizkimi stroški uporabe v primerjavi z uporabo gretja na plin, olje ali kakšno drugo gorivo.