Oči so del telesa, ki mu moramo nameniti veliko pozornosti. Različne degenerativne spremembe so namreč težko ozdravljive in potrebujejo veliko časa, okvarjen vid pa se težko povrne. Pri skrbi za zdravje oči in dober vid pa vam lahko pomaga tudi izbrana optika, ki ima s tega področja veliko znanja in praktičnih delovnih izkušenj. Ta vam poleg klasičnega pregleda vida nudi tudi številne druge storitve, ki so ključnega pomena pri ohranjanju zdravih oči in jasnega pogleda.

Pri skrbi za vaš vid vam pomaga tudi optika z dolgoletno tradicijo s področja oči, očesnih bolezni in dobrega vida –  Optika Oblak v Ljubljani. Pri njih se lahko naročite na pregled vida in izmero dioptrije, naročite klasična očala, očala za računalnik in sončna očala, pomagajo pa vam tudi pri lajšanju in odpravljanju simptomov različnih očesnih bolezni, ki ne pestijo zgolj odraslih in starejših, ampak tudi mladostnike in otroke.

optika

Poskrbite za svoje oči

Morda ste prav vi tisti srečnež, ki spada v skupino ljudi brez težav z vidom. Vendar pa to še zdaleč ne pomeni, da ste lahko popolnoma brezbrižni. Ustrezna skrb za oči in njihovo aktivno varovanje pred različnimi poškodbami ter okužbami so namreč ključnega pomena za ohranjanje dobrega vida in zdravja vaših oči. Kaj lahko torej vsak posameznik stori v tej smeri? Največ kar lahko sebi in svojim očem podarite so redni pregledi pri usposobljenem očesnem strokovnjaku. Ta se naj bi opravljal redno na vsake dve leti, za aktivne uporabnike računalnikov pa se priporoča celo vsako leto.

Še toliko bolj pa morate biti na svoje oči pozorni vsi tisti, ki imate kakršnekoli težave, genske predispozicije za očesne okvare v družini ali pa imate prisotno akutno bolezensko stanje. V tem primeru s specialistom določite najbolj optimalen interval, na katerega se je priporočljivo udeleževati pregledov. Pozorni bodite predvsem na različne težave z očmi, suhe oči, vse vrste bolečin ali celo motnje vida. V tem primeru se nemudoma naročite na specialistični pregled. V ljubljanski Optiki Oblak vas bo pregledal optometrist. Ta sicer ni zdravnik, vendar pa je strokovno izučen in usposobljen za delo na celotnem področju očesne optike. Za zdravljenje očesnih bolezni, ki potrebujejo posebno terapijo ali morda kirurško zdravljenje pa je odgovoren zdravnik oftamolog.

Bodite odgovorni do svojega zdravja

Za zdravje svojih oči ste v prvi vrsti odgovorni sami zase. Poleg rednih pregledov pri ustreznem specialistu, lahko veliko dobrega za svoj vid naredite tudi v objemu svojega doma. Čim manj časa preživite za računalniškimi ekrani in uporabljajte pametne elektronske naprave. Ker pa je slednje sploh v sodobnem času, ko večino dela opravimo za računalnikom, skorajda nemogoče, je potrebno rešitve iskati drugje. Izbirajte naprave z ustrezno prilagojenimi zasloni, saj ti ne proizvajajo za oči škodljive modre svetlobe. Računalniški monitor naj bo vedno pravilno nastavljen, to pomeni, da je zgornji rob zaslona v liniji z vašimi očmi, sam zaslon pa dovolj oddaljen od vas. Med delom večkrat pogled usmerite z ekrana v daljavo in tako odpočite utrujene oči. Vsakodnevno lahko izvajate tudi posebne vaje za oči, ki vam jih lahko priporoči tudi okulist.

Vaša izbrana optika

Odlična preventiva a zdrave oči pa predstavlja tudi optika – mesto, kjer s sodobnimi rešitvami pomagajo ljudem z različnimi očesnimi težavami. Za vas izvajajo najrazličnejše meritve, vam svetujejo pri nakupu ustreznih očal in s takimi in drugačnimi nasveti pomagajo pri reševanju različnih težav z vidom. Izbranemu opiku morate zaupati, saj ta s svojim delom močno vpliva na kakovost vašega vsakdana. Očala, individualno prilagojena vam so namreč tista, ki bodo omogočila, da boste videli popolnoma drugo sliko. Poslovili se boste lahko od motnega in zamegljenega vida, vaše oči pa ne bodo več utrujene. Dobra optika je tako ključ do vaših bistrih oči in jasnega poglea v svet.