Leseni nadstreški za avtomobile, terase ali vhodna vrata


Nadstreški so pomemben sestavni element vsake hiše. V našem podjetju izdelujemo lesene nadstreške po meri naročnika. Pri izdelavi tako upoštevamo želje ter potrebe posameznika, hkrati pa izrišemo načrt za vsako posamezno stavbo. Tako so leseni nadstreški popolnoma prilagojeni na vse potrebe gospodinjstva, za nameček pa tudi izgledajo odlično.

Zakaj naši leseni nadstreški? Les je naravni material, ki ga ljudje tradicionalno obdelujemo ter uporabljamo v raznovrstne namene že vrsto let. Omogoča različne načine obdelave, zato omogoča enostavno prilagajanje posameznikovim potrebam. Tako lahko izbirate med različnimi vrstami lesa, ki ga po želji dodatno obarvamo ter zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Glede na namen nadstreška, lahko slednjega postavimo le na štiri stebre, ali pa ga z ene ali več strani ogradimo. Takšne nadstreške lahko uporabite v mnogo namenov. Večinoma se zanje ljudje odločijo zato, da služijo kot parkirni prostor za avtomobil, seveda pa lahko tam gostite tudi poletno zabavo ali pojedino. Leseni nadstreški namreč nudijo senco in zaščito pred UV žarki, dežjem ali celo točo.

leseni nadstreški

Nadstreški se razlikujejo tudi glede na vrsto strehe ter kritine. Enokapni nadstreški so praviloma manjši, najpogosteje izdelani v namen parkiranja enega avotmobila. Prav nam pridejo tudi takrat, kadar se nadstrešek drži strehe. Dvokapni nadstreški se običajno uporabljajo za gradnjo samostoječih objektov. Na tem mestu lahko naročnik sam določi padec ter izvedbo obeh poševnih ploskev. Največkrat se naročniki odločijo za dve enokraki poševnini, ki sta nameščeni pod enakim kotom.

Enokapni leseni nadstreški se običajno pokrijejo kar z enako kritino kot sama streha objekta, vse pogosteje pa v uporabo prihaja tudi pločevinasta kritina. Slednja je pogosta ravno zaradi enostavne montaže, hitrega polaganja, ugodne cene ter vzdržljivosti.

Prednosti lesenih nadstreškov? V primerjavi s kovinskimi, je lesene enostavneje izdelati po meri. Les je bolj dostopen, omogoča pa tudi fleksibilnost pri izdelavi. V naravnem okolju tudi bolje izgleda. Vzdrževanje lesenih nadstreškov je enostavno ter hitro.