Kaj so kompresorji?


Ali potrebujete pri delu z različnim orodjem veliko stisnjenega zraka? Potem vam priporočamo, da si kupite kompresor, saj si boste s tem zagotovili neprekinjeno in hitreje opravljeno delo. Če si hočete kupiti poceni in kvalitetni kompresor vam priporočamo, da obiščete spletno stran proficenter.si. Na voljo so vam številni kompresorji po ugodnih cenah.Kompresorji

Kompresorji so stroji, ki pretvarjajo mehansko energijo v stisnjen zrak. Stisnjen zrak pa potrebujete pri večino orodij, kot so kompresne žage, barvne pištole, pištole za razpihovanje in tudi za puške, ki jih uporabljajo pri paintballu. Kompresorji so zelo uporabne zadeve, saj se jih lahko uporablja kjerkoli in kadarkoli, saj niso pretežki in se jih da priključiti na avto ter odpeljati na na primer gradbišče ali k avtomehaniku. Tudi v gradbeništvu je kompresor najbolj pomemben stroj, saj lahko delavci hitreje opravijo svoje delo. Kompresorji so predvsem uporabni tudi pri čiščenju vašega doma, saj če imate doma pištolo za razpihovanje boste hišo takoj očistili, če jo seveda znate uporabljati.

V trgovinah lahko opazite tri različne kompresorje in to so batni, rotacijski in membranski kompresorji. Batni kompresor deluje podobno kot batna črpalka in se ga uporablja v avtomehaniki za polnjenje pnevmatskega orodja, zavor v avtomobilu… Batni kompresor se lahko uporablja tudi kot grelec, saj se med obratovanjem zelo segreje. Rotacijski in membranski kompresorji v Sloveniji ne boste velikokrat videli zato jih tudi ni veliko v prodaji.

V večjih podjetjih boste pa prav gotovo videli turbinske kompresorje. Turbinski kompresorji se uporabljajo za zračenje hodnikov v podjetjih, predorov in so najpomembnejši del rudnikov, saj je bilo včasih zelo veliko žrtev v rudnikih zaradi slabega oz. zastrupljenega zraka. Kompresorji so zelo hrupni stroji ampak to je predvsem odvisno od velikosti kompresorja, saj večji povzroča več hrupa kot manjši ampak je za razliko od manjšega močnejši. Torej, če hočete velik kompresor uporabljati ga uporabljajte nekje kjer hrup ne bo motil okolice.