Istra na dlani


Kaj se je zgodilo? Istra napada! Prihajajo rusi in ravnokar so zavzeli planet. medtem ko vsi lepijo listke na steno, jaz dirigiram simfoničnemu orkestru. Izstopa fagot, takoj za njim pa saksofon. Karteljevo je cilj, dosežen včeraj na poti proti trebelnem. Sonce je kukalo na ista zahod in regrat je rasel menda. Čilo bitje je nabiralo zeli. Banane so moj naj hujši sovražnik. Velikokrat se družijo z ne primernimi so delavci. Fižol brsti doma v kozarcu. Mora v zemljo da raste brez besed. Napisala sem skoraj dvesto istra besed in še ni konca idej. Signal je prekinjen, tomaž se igra s kabli in tukaj je še ne kdo ki se mu fučka za čas. Veselo v novo leto al pa v novo mesto, kakor vam ljubo tako bo. Veselica bo, vinček že kikirika in cvili.

Spletna stran www.mojaistra.si je test in prvi otrok osebe, ki je hodila rada na sprehode. Ni ji bilo mar, kaj pravijo sosedje. Rada je hodila na istra plažo ob najbolj ne mogočih urah, recimo opolnoči. Spet je ni zanimalo, če jo kdo vidi. Nabirala je kamne in jih basala v žepe. Rožice na vsaki strani poti so jo pikale v nogo. Nad glavo so se zibale češnje in lepa glasba je mahala s stropa. To, kar pišem je popolnoma brez veze, skoraj bi rekla, da spominja na tekst, ki se mi je motal po glavi ko sem se zbujala iz narkoze. vse zmešano in istra ljubko. Mižim in sanjam in preživljam trde čase.

Ne moreš verjet, kako je to hecno če ne veš o čem bi pisala to bo še hec. Če bi kdo to bral bi recimo res lahko dol padel. Uuu že smo na dvesto sedem deseti in pet besedi. Tristo pet in šest deset dni ima istra leto, letos je prestopno in ima tristo štiri in ne, tristo šest in šest deset. Zmotila sem se da bo dost besed. In pišem narazen tut glih zato. Lep pozdrav saj veš čigav. Ne boj se ines. Ne daj se ines, glih tako. Na primer kaj naj še napišem. Fant istra pravi da ni dovolj, da je mora bit kr še dvajset več, pa kaj še. Ne me hecat bučka. Prodam domači sveži zrak je bil štos. Dobr užgal, bi rekla. Je blo kup odzivov.