Fizioterapija Roman


Fizioterapija RomanFizioterapija je smer zdravstva, ki ohranja in obnavlja gibljive sklepe, krepi mišice, poveča kontrakture mišic, poveča preskrbo krvi, zmanjša edeme in lajša bolečine, namenjena pa je hitri rehabilitaciji in okrevanje pospeši precej bolj kot le samo počivanje. Različne fizioterapije izvaja Fizioterapija Roman, ki si jih lahko pogledate na fizioterapija-roman.si.

Fizioterapija Roman vam z masažo pomaga, če trpite  za bolečinami v križu, vratu, hrbtenici, nogah in rokah. Te bolečine so pestile ljudi dolga stoletja in terapevtska masaža je ena prvih tehnik pomoči pri podobnih težavah. Obstaja več tehnik terapevtskih masaž, ki jih uporabljamo za to, da zmanjšamo napetosti v mišicah ali tkivu. Fizioterapija Roman vam pomaga tudi pri vsakodnevni utrujenosti, saj vam med drugim nudijo klasično sprostitveno masažo, ki je osnovna tehnika sprostitve mišic z gnetenjem. Sproščene mišice so bolje prekrvavljene, dobijo več kisika in s tem več hrane, to pa ugodno vpliva na vaš metabolizem.

Fizioterapija Roman nudi tudi eno bolj novih tehnik terapevtske masaže vezivnega tkiva, saj raziskave kažejo, da je vezivno tkivo precej bolj pomembno, kot so mislili do sedaj. Napetost enega dela vezivnega tkiva lahko povzroči bolečine, saj poruši ravnotežje v drugem delu telesa, vzrok bolečine pa ni poškodba, ampak izguba ravnovesja. Fizioterapija Roman vam pomaga, da dosežete enakomernejšo porazdelitev napetosti po celem telesu, saj je najbolj učinkovita pri težavah, ki so posledica modernega življenja, na primer veliko sedenja in stanja ter malo gibanja.