Družabne igre


V prostem Druzbene igrečasu se običajno zabavamo ali pa uživamo v miru in tišini. Če se zabavamo, lahko to počnemo na veliko različnih načinov. Eden izmed načinov, je lahko igranje družabnih iger. Družabne igre so skupen pojem za vse tiste igre, kjer lahko igra več igralcev in taka igra ponavadi traja nekoliko dlje.

Med te igre sodi vsem znan človek ne jezi se, monopoly, activity, šah in še mnoge druge. Veliko več iger pa si lahko ogledate na spletni strani http://www.ducat.si/za-otroke/druzabna-igra.html. Pri družabnih igrah je najbolj zanimivo to, da se lahko ob igri ki jo igraš, kaj novega naučiš, obenem pa se neizmerno zabavaš. Na primer pri igri monopoly se lahko otrok ali že starejša oseba nauči, da mora z denarjem in premoženjem ravnati pametno in previdno, kajti le tako lahko pride do konca igre. Družabna igra človek ne jezi se, pa lahko otroka nauči sprejemati poraze.

Družabne igre lahko igra vsakdo. Starost nima bistvenega pomena, saj vsaka igra zbudi otroka v nas in se tako lahko zelo zabavamo. Igre pa lahko kupimo skoraj povsod kjer to želimo. Lahko jih kupimo v bolje založenih trgovinah, supermarketih, ali pa specializiranih trgovinah z igračami. Družabne igre so lahko tudi odlična ideja za darilo otroku. Res pa je, da je takih iger zelo veliko in jih mi poznamo le peščico. Vsak od nas je zagotovo že igral kakšno igro. Družabna igra pa ni nujno da poteka  po nekih pravilih in da s pomočjo različnih figuric in kock pridemo do cilja. Družabne igre so lahko tudi igre z žogo ali kartami. V kolikor ste pa vsaj malo iznajdljivi, pa si lahko zamislite svojo lastno igro in postavite lastna pravila. Taka igra vam  bo zagotovo največ pomenila.