Brezkontaktni termometer je najbolj uporabniku prijazen


Brezkontaktni termometerKadar zbolimo in imamo povišano telesno temperaturo, polet tega pa nas mučijo še bolečine in drugi bolezenski simptomi, je lahko merjenje temperature precej neprijetno. Termometri, ki se uporabljajo pod pazduho, so hladni in trdi. Merjenje temperature v ušesu je lahko nemogoče, če je razlog za temperaturo prav vnetje srednjega ušesa. Merjenje temperature v zadnjiku pa je verjetno neprijetno že ob misli nanj. Povišana telesna temperatura je zagotovo bolezenski simptom, ki ga moramo nadzorovati, torej je treba poznati natančno vrednost temperature – vendar lahko pridemo do tega podatka tudi na bolniku prijazen način.
Brezkontaktni termometer je zagotovo dobrodošel tako pri majhnih bolnikih kot pri odraslih, saj v prvi vrsti ne pomeni poseganja v bolnikovo telo. Njegov način delovanja si poglejte na http://www.toplomer.si/. Temperaturo je možno povsem natančno izmeriti, ne da bi se te zaradi tega kdo dotikal, da bi moral zaradi tega sredi tresavice ob mrzlici razpeti srajco, ne da bi ti kdo skušal vstaviti hladno plastiko v uhelj, in ne da bi moral morda celo sleči hlače. Brezkontaktni termometer je torej odlična rešitev, ki jo boste hitro vzljubili.
Na kakšen način pa tovrstni termometri delujejo? Temperaturo se dejansko izmeri na daljavo, s pomočjo infrardeče lučke. Gre za sodobno tehnologijo, ki zagotavlja natančne odčitke temperature, ki se nato izpiše na digitalnem zaslončku. Poleg tega ima brezkontaktni termometer še nekaj odličnih funkcij, na primer to, da v spominu hrani zadnje rezultate meritev – tako se ne boste nikoli spraševali, ali je temperatura narasla ali padla, ter v kolikšnem času.