Vodena potovanja z Zvonetom Šerugo


Marsikdo rad potuje in raziskuje svet blizu in daleč. Nekateri to najraje počnejo sami, z nahrbtnikom na ramah, spet drugim so bližja in bolj priljubljena vodena potovanja. Popotnik Zvone Šeruga, ki je ‘okoli dal’ domala že ves svet, vam nudi vodena potovanja v različne države, zlasti ljuba pa mu je seveda Afrika, kjer je bil že neštetokrat.

Vodena potovanja

Seveda so vodena potovanja nekaj, kar je zagotovo lažje, saj ti v tem primeru vse organizirajo. Ni ti treba skrbeti za podrobnosti glede rezervacij letalskih kart, ni ti treba skrbeti za prenočišča, pa vmesne poti in seveda vse obroke, ki jih potrebuješ na potovanju. Poleg tega v tem primeru potuješ v skupini, kjer lahko spoznaš nove prijatelje, morda celo takšne, s katerimi boš do konca življenja ostal v stikih. Pogosto se v skupinah najdejo ljudje s podobnimi zanimanji, tako da vam na vodenem potovanju ne bo dolgčas in ne boste pogrešali družbe, seveda pa vodena potovanja tudi niso za vsakogar, sploh za tiste ne, ki najraje po svetu potujejo sami in zgolj na primer v dvoje.

Zvone Šeruga vas lahko popelje v najbolj odročne kotičke sveta, zlasti v Afriko, kjer še živijo plemena in ljudstva, za katera najverjetneje sploh ne veste. Ta ljudstva ohranjajo stare običaje in navede, kar je sodobnemu človeku res neverjetno in presenetljivo. Le težko si namreč misliš, da še obstajajo kraji na svetu, ki jih ni prežela sodobna tehnologija. Vodena potovanja so narejena prav tako, da te kraje lahko obiščete, seveda z vodnikom, zraven je tudi lokalni vodnik, tako da vam ne bo hudega. Najbrž se z domačini tudi ne boste znali sporazumevati, zato se pač najame nekega lokalca, ki zna komunicirati z obema skupinama ljudmi. V kolikor vas vodena potovanja zanimajo, svetujemo, da obiščete spletno stran Zvoneta Šeruge in se pozanimate o tem, kam potuje v prihodnosti. Morda pa se mu pridružite tudi vi.