Vnetje sinusov je nadloga marsikoga, tudi otrok, zaradi nepravilne prehrane. Za vnetje sinusov – produkti, ki lahko pomagajo, so predvsem tisti, ki lajšajo bolečine in čistijo sluzi iz nosa, grla ter pljuč. Pomagajo tudi kamilice, ki so proti vnetju, timijan za odpravljanje virusov in limona za C vitamin ter čebula, ki raztaplja sluzi. Za vnetje sinusov imejte vedno pri roki inhalator ter tudi morsko sol v spreju, da si sproti čistite in odmašujete nosno votlino, ki se ne sme zapreti, drugače lahko sinusi postanejo smrtno nevarni in je treba izvesti punktiranje gnoja iz ušes ter nosu v bolnišnici.

vnetje sinusov

Vnetje sinusov je lahko huda nadloga. Najhitreje se jih boste rešili, če boste prenehali uživati mlečne izdelke iz živalskega mleka, ki povzročajo ta vnetja in zmanjšajo vaš imunski sistem. Ne jejte niti jajc, ker so polna bakterij, ki vam lahko povzročijo še dodatne zaplete. V tem času, ko ste bolni, nujno jejte le zelenjavne juhe, še posebej temno zeleno zelenjavo in brokoli in pijte kamilični čaj ter timijan.

Za vnetje sinusov je dobro sprejati v nos morsko vodo, ki jo dobite v lekarni v stekleničkah pod pritiskom. To lahko uporabljate nekaj dni, da naredite prehod v nosu. Uporabite tudi kapljice za odpiranje nosu. Vsako jutro, opoldan in zvečer grgrajte čaj iz timijana ali tinkturo, da si razkužite ustno votlino in odpravite sluzi iz grla.

Vnetje sinusov boste hitro opravili tudi, če boste narezali čebulo, jo strli in dali v kuhinjsko krpo, pogreli ter obkladke dajali na obraz, na obolela mesta. Lahko obkladek daste tudi na pljuča in grlo ter čelo. Čebula bo raztopila sluzi globoko v vas, ki se bodo potem začele izločati skozi usta, nos in ušes. Takrat še inhalirajte kamilice in timijan. Lahko uporabite tudi inhalator, ki ga dobite v lekarni in ni vroč.

Drugače uporabite lonec, zavrite v veliko vode, kamilice in timijan, ter pod brisačo to vdihavajte skozi usta ter skozi nos, ko lahko. Sproti smrkajte in pljuvajte, kar je odveč. Na ta način se lahko kar hitro spet postavite na noge. Tudi brez zdravil, čisto naravno, saj zdravila, ki so sintetična agonijo včasih le še podaljšajo, še posebej, če je človek kronično bolan.