Vinilne talne obloge za vaš dom


Vinilne talne obloge so zadnje čase v porastu, oz. povedano drugače, zadnje čase se veliko kupcev odloča za nakup vinilne talne obloge. To so morda kupci, ki bi včasih kupili laminatne talne obloge, danes pa se zaradi širše ponudbe odločajo za vinilne talne obloge. Vinilne talne obloge so načeloma obstojne, trpežne in kakovostne talne obloge.

Seveda pa se vse te lastnosti med seboj razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca in od talne obloge do talne obloge. Ena izmed vrst vinilne talne obloge in lahko bi rekli tudi „nekaj drugačnega“, so prav gotovo vinilne talne obloge na osnovi plute in jih tako imenujemo pluta vinilne talne obloge. Za le-te je značilno, da je sestavni del vsake deske tudi pluta, v nekaterih primerih 1 sloj plute, v drugih, pogostejših primerih pa 2 sloja plute. Tako pluta vinilne talne obloge še vedno ohranijo veliko pozitivnih lastnosti same plute. Pluta vinilne talne obloge se od običajne pluta talne obloge razlikujejo po tem, da je vrhnja plast iz vinila, medtem ko pri slednjih vrhnji sloj sestavlja pluta. Vinilne talne obloge so primerne za polaganje v skoraj vseh prostorih stanovanj in tudi za polaganje v različnih poslovnih prostorih, tudi tistih, kjer je pohodna obremenjenost zelo velika.

Vinilne talne obloge

Tako kot v primeru pluta talne obloge, je tudi v primeru pluta vinilne talne obloge odvisno potem še, kakšno obdelavo vrhnjega sloja imajo deske, saj se potem na osnovi tega orientiramo katero vrsto vinilne talne obloge bomo položili v nek prostor. Danes ni težko najti nekaj za vsak okus, saj je ponudba vinilne talne obloge zares široka in pestra. Na voljo so različni dekorji vinilne talne obloge in sodobna tehnologija omogoča zares pristne imitacije naravnih materialov, tako da se je včasih zaradi velike izbire lepih dekorjev, resnično težko odločiti. Tudi pluta vinilne talne obloge se pogosto polagajo plavajoče, čeprav so v ponudbi tudi tudi lepilne pluta vinilne talne obloge.

Plavojoče polaganje je enostavno, zahteva le dobro in natančno pripravljeno talno podlago in pa natančno polaganje. S tem, ko boste v svoje prostore položili pluta vinilne talne obloge, boste v njih vnesli lepoto, design in toplino.