Tenis loparji za vse ljubitelje tenisa


Tenis je zelo priljubljen šport tako med starejšimi kot tudi med mlajšimi. Če se odločate za igranje tenisa so tenis loparji ključna oprema. Pri izbiri tenis loparja je pomembno, da izberemo lopar, ki je najbolj primeren za nas. Tenis loparji so razlišnih znamk in posledišno tudi različnih kakovosti, vendar to ni najbolj ključna lastnost pri izbiri tenis loparja. tenis loparjiKo izbiramo tenis lopar je predvsem pomembna njegova teža in debelina ročaja. V primeru, da ne izberemo pravilnega loparja zelo težko igramo kvalitetno igro. Če so tenis loparji, ki jih uporabljamo pretežki zelo težko igramo, saj je pri igranju celoten upor v loparju in naši roki zato je pomembno, da lahko držimo lopar in da nas ne boli roka. Če so tenis loparji, ki jih uporabljamo pretežki in imajo predebele ročaje nas roka boli že, ko lopar le držimo, ko pa začnemo igrati pa nas zaradi pritiska v roki posledično še bolj boli.

Ko prihaja do tovrstnih bolečin je pomembno pravočasno zamenjati lopar, da ne pride do večjih poškodb. Poškodbe v zapestju so zelo pogoste, za zdravljenje pa potrebujemo nekoliko dlje časa, saj kot lahko vemo je zapestje redno v gibanju. Zapestje vsebuje večji sklop kosti, sklepov in vezij, zato moramo biti zelo previdni, še posebej če začutimo bolečine ob igranju tenisa. V tem primeru je bolje za določen čas odnehati z igranjem, doler bolečina ne mine.

Ko kupimo nov tenis lopar je pomembno, da pred začetkom igranja napnemo strune, saj se posledično žogica bolje odbija in tudi igra je lepša. Tenis loparji so tudi zelo različnih cen, vendar moramo vedeti, da so cene prilagojene kvaliteti. Če želimo kupiti kvaliteten lopar je bolje odšteti nekoliko več in ga tako lahko tudi uporabljamo dlje časa. Ker so tenis loparji za igranje tenisa tako zelo pomembni je torej bolje, da pred začetkom igranja tenisa povprašamo trenerje ali boljše poznavalce tenisa za vse pomembne informacije.