Poletje se počasi izteka, ljudje pa že počasi razmišljamo, kje bomo preživeli zimske počitnice. Če ste med njimi tudi vi in ste poleg tega ljubitelji smučanja ali drugih športov na snegu, vam svetujemo, da obiščete smučišče Golte. Ta vam namreč ponuja obilico možnosti za sprostitev in rekreacijo, poleg tega pa tudi številna kulinarična doživetja, zabavne aktivnosti in vrhunske nastanitvene možnosti.

Smučišče Golte je odlična izbira tako za družine z majhnimi otroki, kot tudi ljubitelje adrenalina in zasneženih strmin. Navdušila vas bosta pestra ponudba različnih možnosti, ki jih boste lahko počeli v dvoje, s prijatelji ali z otroki vseh starosti. Nenazadnje pa se boste zagotovo zaljubili v prečudovit razgled, ki vam ga nudi med slovenskimi in tujimi turisti priljubljena planota Golte.

Smučišče Golte
Različno zahtevne smučarske proge, odlična kulinarična ponudba in prijazno osebje so razlog, da je bilo smučišče že večkrat nagrajeno kot najboljše smučišče v Sloveniji.

Smučišče Golte – raj za ljubitelje smučanja

Glavna prednost smučišča na prekrasni planoti Golte, je nedvomno njegova strateška lega. Ne glede na to, ali prihajate s Štajerskega, Gorenjskega ali katerega drugega konca Slovenije, boste smučišče Golte brez težav našli. Ta se nahaja v bližini Mozirja, na 1250 do 1600 metrov nadmorske višine. Njegove smučarske proge se raztezajo na kar 50 hektarih razgibanega ozemlja in obljubljajo nadvse prijetno smuko. Obiskovalcem je na voljo več kot 12 kilometrov smučarskih prog, prilagojenih različno zahtevnim smučarjem, Na vrh prog vas vozijo tri sedežnice (Smrekovec, Medvedjak in Ročka) ter dve vlečnici (Morava in Stari stani).

Golte so odlična izbira za družine z otroki, ki se šele srečujejo z radostmi smučanja. Za njihovo varnost in zabavno učenje poskrbi prijetno urejeno otroško smučišče, kjer sta na voljo tekoči trak in poligon. Sicer pa bo na Golteh brez dvoma uživala celotna družina, saj bo čisto vsak našel tisto aktivnost, ki mu kar najbolj odgovarja. V kolikor bi se želeli na Golte odpraviti v okviru enodnevnega izleta, pa lahko trenutno vremensko stanje preverite s pomočjo spletne kamere Golte.

Golte so smučišče s tradicijo – že 50 let namreč zagotavljajo vrhunsko zabavo in snežna doživetja številnim generacijam, ki ljubijo adrenalinske spuste, sproščanje ali pa preprosto radi uživajo v čudovitem razgledu in dobri kavi. Različno zahtevne smučarske proge, odlična kulinarična ponudba in prijazno osebje so razlog, da je bilo smučišče že večkrat nagrajeno kot najboljše smučišče v Sloveniji. Še ena posebnost pa je, da se lahko nanj povzpnete s panoramsko nihalko, ki prav tako ponuja neko prav posebno doživetje. V tem primeru boste svoje vozilo pustili na urejenem parkirišču. Vsi tisti, ki niste najbolj naklonjeni vožnji na višini, pa se lahko do smučišča Golte povzpnete kar z osebnim avtomobilom.

Doživite planinsko pravljico v sodobno urejenih apartmajih

Golte pa še zdaleč ne ponujajo zgolj odličnih smučarskih prog, tečajev in ostalih sprostitvenih možnosti, pač pa tudi vrhunska kulinarična doživetja in izjemne namestitvene možnosti. Če si želite svoj zaslužen oddih preživeti v objemu neokrnjene narave, se odločite za Apartmaje Golte, ki se nahajajo v samem osrčju planote Golte. Ker nudijo neposreden dostop na smučišče, so odlična izbira za vse tiste, ki si želite zimske počitnice kar se da olajšati – vsi vemo kako naporno je hoja v težki smučarski opremi.

Prenočite lahko v udobno opremljenih apartmajih tik ob smučišču.

Obiskovalcem so na voljo tri popolnoma opremljene planinske hišice, ki ponujajo svojevrstno doživetje. V njih se boste zares dobro odpočili in napolnili baterije za prihajajoče obveznosti, ki vas čakajo ob vrnitvi v domače okolje. Spoznajte tri planinske počitniške bisere:

  • Planinski biser: gre za zelo prostoren apartma z vso potrebno sodobno opremo, ki nudi izjemno izkušnjo bivanja in nepozaben oddih. Obiskovalcem je na voljo kar 5 spalnic, 3 prostorne kopalnice, polno opremljena kuhinja in zelo velika dnevna soba. Apartma je tako odlična izbira za več družin, večje prijateljske družbe ali zaključene skupine, ki si želijo pristnega stika z naravo in vsemi lepotami, ki jih ta ponuja. Poleg tega pa boste le v nekaj minutah prišli na smučišče Golte in se prepustili nepozabnemu smučarskemu doživetju.
  • Planinski raj: manjša apartmajska hišica, ki je idealna izbira za pare ali družine z otroki. Sodobno opremljen apartma se lahko pohvali s kar dvema spalnicama, urejeno kopalnico, kuhinjo in udobno dnevno sobo. Na voljo vam je tudi balkon, na katerem lahko uživate ob toplem čaju in izjemnem pogledu na okolico. Iz apartmaja pa se lahko kar peš odpravite na smučišče Golte.
  • Planinski cvet: še eden v vrsti apartmajev, ki ponuja neposreden dostop na smučišče Golte vas bo navdušil z dvema udobnima spalnicama, kuhinjo, kopalnico in dodatnim straniščem. Raztegljiv kavč v dnevni sobi nudi 2 dodatni ležišči, zato lahko na obisk povabite tudi prijatelje. Tudi v tem apartmaju vam je na voljo balkon, kjer lahko uživate v čudovitem razgledu.

Za nepozabne zimske počitnice

Smučišče Golte so odlično urejen naravni park, kjer lahko čisto vsak najde svoj prostor pod soncem. Ne glede na to, ali radi smučate, deskate, si privoščite wellness oddih ali katero drugo obliko sproščanja za svoje telo in dušo, boste na Golteh maksimalno uživali. Obiščite ga tudi vi in skupaj s svojimi najdražjimi ustvarite nepozabne spomine, ki se jih boste zagotovo še zelo dolgo spominjali