Peči na pelete so okolju prijazne


Peči na peleteVsako leto z bližanjem kurilne sezone pričnemo skrbeti ali imamo pripravljenih dovolj drv, kurilnega olja ali drugih energentov, da se bomo lahko prebili skozi celotno ogrevalno sezono. Stroški ki nastanejo s kurilno sezono so odvisni predvsem od časa trajanja kurjenja, temperatur in seveda od energenta na katerega kurimo.

S ciljem znižanja stroškov povezanih s kurjenjem, so se pojavile peči na pelete. Vse o tem zaenkrat najbolj tehnološko dovršenem načinu ogrevanja boste izvedeli z obiskom spletne strani pecinapelete.poslovni-imenik.si.

Peči na pelete so posebne vrste peči, ki omogočajo kurjenje s lesnimi peleti. Pelete izdelujemo iz odpadnega lesa, ki nastane v lesni industriji med oblikovanjem lesa in lesnih izdelkov. Visoka kvaliteta peletov, ki jo zagotavlja snov lignin, ki je v lesu prisotna, omogoča da so peči na pelete najbolj okolju prijazne peči.

Peči na pelete so izmed vseh ostalih peči, ki so trenutno prisotne na tržišču, najbolj učinkovite in imajo najbolj čisto izgorevanje. Tako je tudi sam energent kar se da najbolje izkoriščen oziroma porabljen, s tem pa bodo tudi stroški ogrevanja minimalni.