Mozolji


Ali se tudi vi ne morete znebiti nadležnih mozoljev? Dandanes ni več tako, da so mozolji samo najstniške težave, sedaj lahko mozolji doletijo prav vsakogar ter mu grenijo življenje. Res pa je, da se največkrat pojavijo v času pubertete.

Žleze lojnice igrajo ključno vlogo pri nastajanju mozoljev. Pod njimi se nabira loj, ki se izloča  na površino kože. Vaša koža je zaradi tega videti mastna ter svetla. Nekateri mozolji so večji, drugi manjši, nekateri so obarvani rdeče, drugi temneje, neMozoljikateri so zelo boleči, drugi ne. Mozolje v grobem delimo na dve obliki: vnetne in ne vnetne. Vnetne oblike mozoljev so papula, vozlič, pustula in nodulocista. Ne vnetni obliki mozoljev pa sta odprti in zaprti komedon. Največkrat se mozolji pojavijo na obrazu, prsih ali hrbtu, kjer jih drugi hitro opazijo.

Veliko ljudi se sprašuje kaj je razlika med mozolji ter aknami. Razlike med njimi ni! Akna oziroma mozolj pomenita isto, vendar je res, da izraz akne uporabljamo pri bolj hudih oblikah mozoljavosti.

Ali tudi vas zanima kako odpraviti mozolje? Obstaja kar nekaj domačih načinov, kako jih odstraniti. Eden od učinkovitih metod za odstranitev mozoljev je tudi uporaba ekološko pridelanega jabolčnega kisa. Pripravite si mešanico vode ter jabolčnega kisa v razmerju 1:1. Na očiščen obraz z vato, ki ste jo prej pomočili v mešanico, nanesite na obraz in počakajte deset minut. Zatem na obraz nanesite naravno in nežno kremo za obraz. Postopek ponavljajte enkrat dnevno. Za odpravo mozoljev lahko uporabite tudi Care & Control antibakterijski tonik, na priloženi sliki, ki pa je izredno nežen. Ne vsebuje alkohola in zato zdravi in obnavlja pH kože. Tonik vam poleg vsega tega odpre zamašene pore ter jih nežno čisti. Ta, zelo cenovno ugoden izdelek, najdete na zgoraj dodati povezavi, kjer ga lahko tudi naročite. Mozolji bodo kmalu izginili in vaša koža bo spet lepa.