Oreščki so postali zelo priljubljena hrana mladih in starejših. Prav tako lešniki, ki jih lahko uporabimo v različnih jedeh. Nakup lešnikov preko spletne trgovine je enostavno in hitro, če bi radi jedli kvalitetne lešnike. Danes res ni težko kupiti mletih ali celih lešnikov, saj se dobijo v vsaki trgovini. Niso pa vsi enaki, saj kvaliteta se zelo razlikuje. Seveda najboljši so domači, če jih imamo na svojem dvorišču. Saj jih ni težko pridelati, ko enkrat kupimo sadiko. Največ se uporabljajo še vedno v sladicah, lahko pa jih damo v vsako jed saj se lepo ujemo k vsakemu mesu.

Lešniki so podobni orešček, kot oreh. Ampak imajo več vode, kot sam oreh, prav tako ima vitamin E, ki je zelo pomemben za naše telo. Surovi lešniki za nekatere niso tako okusni, pravijo, da jih spominja okus na kokosov oreh. Meni osebno so lešniki zelo okusni in jih zelo rada užijem. Kot sem omenila si lahko sam sadež omislimo tudi doma na vrtu. To sem tudi sama naredila in imam vsako leto ogromno lešnikov. Lahko pa se pripravite, ker se grm zelo na veliko razraste. Če jih pravilno shranjujete jih lahko imate zelo dolgo in so zelo okusni.

lešniki

Receptov ne bom pisala, ker jih je na spletu ogromno. Mislim, da je danes že vsaka gospodinja spekla vsaj eno sladico, kamor je dodala tudi lešnike. Lešniki so ne samo dobri so tudi zelo zdravi za uživanje. Če vidite, da je na lupinici kakšna luknjica, pomeni, da je prišel škodljivec zraven. Hitro poglejte še druge lešnike, da ne bo šlo v smeti. Če jih nimate več v lupini in ste jih zluščili, kot rečemo jih imejte v zaprti posodi. Vemo, da lahko hitro postanejo mehki in takrat niso več tako dobri za uživanje. Če do sedaj niste vedeli kaj bi z lešniki si naredite eno sladico ali jih kar surove lahko uživate.