Klima za avtodome deluje na enakem principu kot hladilne enote kuhinjskih hladilnikov. Njihova učinkovitost hlajenja pa je veliko večja. Tukaj je sodobna in varčna ter majhna klimatska naprava za v avtodom ali kamp prikolico, ki vam bo rešila počitnice, ker boste imeli idealno klimo v prostorih, saj ne bo prevroče niti preveč mrzlo. V obeh sistemih hladilno sredstvo odvzame toploto iz prostora, ki ga je treba ohladiti, in jo odvaja navzven. Klima za avtodome bi morala dodatno zmanjšati vlažnost.

Klima za avtodome je AC sistem, ki se najpogosteje uporablja za počitniška vozila. To so sistemi za izhlapevanje, saj voda se uparja v strešni enoti in zbira v filtru. Ventilator črpa zrak iz okolice skozi filter, kar povzroči izmenjavo toplote. Prednosti te klime so, da je majhna poraba toka in je lahka. Slabost pa je, a je energetska učinkovitost odvisna od vlažnosti okolja, zato se zmogljivost sistema spreminja. Zmanjša se, ko je vlažnost > 85 % in to je točno tista raven, pri kateri je potrebna klimatska naprava. Poleg tega bodo izhlapevalni sistemi po naravi povečali vlažnost v vozilu, ne glede na pogoje okolja.

Kompresorski sistemi so tisti, ki imajo plinasto hladilno sredstvo v zaprtem krogu je pod tlakom in se spremeni v tekočino. Tekočina nato teče skozi sistem cevi in se v uparjalniku spet spremeni v plin. Pri tem pridobiva toploto iz okolice, zunanjost uparjalnika pa se ohladi. Hladilno sredstvo nato teče nazaj v kompresor, kjer se cikel znova začne. Na ta način klimatska naprava razprši zrak in ohladi notranjost vozila. Poleg tega kroži in razvlaževa zrak v prostoru. Prednosti so, da dosledno in močno hladi in je klima za avtodome v veliki meri neodvisna od temperature in vlažnosti okolja. Številne kompresorske klimatske naprave vključujejo ogrevalni sistem. Učinkovitost takšnih ogrevalnih sistemov sta odvisni od vrste, ki jo imate. Če imate preprost grelni upor, bo zmogljivost zagotovo zadostna za hladen večer.

Klima za avtodome RV s tehnologijo energijsko učinkovite toplotne črpalke zagotavlja zmogljivost ogrevanja 3000 vatov ali več – dovolj, da se vozilo ogreje v zgodnjih ali poznih sezonah.