Električno kolo je običajno kolo na elektriko. To pomembni, da vam motor pomaga pri premagovanju razdalj in klancev. Električna kolesa so narejena za uporabo v mestu, na cesti, v hribih in na naravnem terenu, zato ni vseeno, katerega kupite ali si sposodite. Če bi radi šli na izlet ali daljše potovanje, pa nimate avta ali bi radi bili na svežem zadku, je izposoja električnih koles na dolenjskem super rešitev. Tako za goste, turiste, kot tudi za domačine. Nenazadnje je električno kolo drag nakup, znati pa ga je treba tudi vzdrževati in hraniti ter pravilno polniti baterijo.

električno kolo

Električno kolo je super naprava, ki vam pomaga pri tem, da pri določeni hitrosti in naporu, kakor pač nastavite, se vklopi električni motor. Ta vam do določene hitrosti pomaga pri premagovanju razdalje in v klancih. Če pa presežete to hitrost ali se peljete po klancu navzdol, se bo motor ugasnil in takrat se bo baterija polnila, tako da se boste lahko peljali še dlje z enim polnjenjem. Baterija pa se polni od dve do pet ur, prevozite pa lahko precej razdalje in se vozite nekaj ur. Odvisno je od kapacitete baterije, motorja in od načina vaše vožnje.

Najboljše je kakovostno električno kolo, ki pa lahko tudi precej stane. Zato je izposoja takega kolesa cenejša in ko ga ne potrebujete več, ga enostavno vrnete. Nekateri kolesarijo enkrat tedensko ali celo samo nekajkrat na leto, kar lahko predstavlja strošek, če vam kolo stoji v garaži, zunaj ali v kleti. To je škoda zato si električno kolo raje sposodite. Niti vam ga potem ne bo treba servisirati,  vzdrževati term menjavati baterije, ki je največji strošek pri kolesu na elektriko. Če še niste kolesarili po kolesarskih poteh in gorskih poteh, potem si morate to enkrat privoščiti, ker je izlet in oddih na tak aktivne način super za  vaše telo.