Čudovite dječje sobe


Otrok v svojih mladih, predvsem najstniških letih v svoji sobi preživi ogromno časa, tako prostega kot takrat ko dela ali se uči za šolo, zato je izbira dječje sobe zelo pomembna, saj je ključnega pomena da se otrok v njej počuti dobro in pozitivno. Na strani www.furnitura.hr/djecje-sobe se pomembnosti izbire sobe za otroka dobro zavedajo in zato nudijo široko paleto izbire sob, kjer se prav zagotovo za vsak okus nekaj najde. Za dječje sobe je značilno da so pestro razporejene, barvite in polne zanimivih, dodelanih detajlov, ki jih otroci obožujejo. Punce imajo ponavadi rajši odtenke rožnatih, viola, rumenih in rdečih barv, medtem ko se dečki rajši odločijo za modre, sive ali oranžne tone.

djecje-sobe

Najpogosteje so dječje sobe opremljene s posteljo, garderobnimi omaram, predalniki za šolske potrebščine, mizo in zadnja leta vedno bolj tudi z računalniško mizo, saj so računalniki postali nepogrešljivi del našega vsakdana. Otroci obožujejo majhne police za razne okraske, knjige, fotografije in DVD-je. Pomembno je da imajo dječje sobe dovolj dnevne svetlobe, da lahko otroci čim več dela na računalniku in učenja opravijo po dnevni svetlobi, da si ne kvarijo oči in vida s slabo svetlobo. Velikega pomena je tudi kvaliteta lesa izbranega pohištva, saj je veliko bolje imeti kvalitetno leseno opremo, kot pa omare iz lepljenega lesa, ki oddajajo vonj po nevarnih kemikalijah.

Zelo pomembno je da imajo dječje sobe tudi kvalitetno ležišče, saj dober spanec ponoči, otrokom zagotovi dovolj energije, počitka in zbranosti za vse obveznosti, ki jih čez dan čakajo v šoli. Pravilno ležišče vpliva tudi na telesni razvoj mladostnikov in na pravilno držo telesa. Zaradi konstantne prisilne drže za računalniki, telefoni in mizami, je še toliko pomembneje da se vsaj med spanjem telo ustrezno sprosti, hrbtenica pa razbremeni. Otroci so dandanes veliko bolj obkroženi s podobami medijev, kako bi morale dječje sobe izgledati, zato bodo sigurno zelo pozorni na sam izgled in dizajn sobe.