Čustvena inteligenca


Vsi ljudje smo različni, ne samo po barvi, velikosti ampak tudi, kot nekateri rečejo po pameti. Čustvena inteligenca, kaj pa je še to za eno inteligenco se mogoče kdo vpraša. Ja nekateri so bolj nadarjeni kot drugi, ampak to danes ni tako pomembno, vsi smo enaki in se moramo spoštovati ter imeti radi. Večkrat zasledimo na internetu reklamo, da lahko vidimo kakšen imamo IQ. Z IQ lahko tudi izražamo čustveno inteligenco.

Čustvena inteligenca
Concept of mind and emotions

Čustvena inteligenca z visokim IQ vam omogoča, da boste mogoče v življenju bolj hitro uspeli, kot vaši nasprotniki, če se lahko tako izražim. Določene stvari vam bodo prej uspele, bolj se boste znašli v življenju, če ste v poslovnem svetu ali pa na osebnem področju. Ti ljudje se ne zmedejo tako hitro, če so v stresu jih to ne zmoti prav tako ne obžalujejo ničesar, če so naredili kaj narobe. Čustvena inteligenca je še kako pomembna v odnosih, mogoče se vsi tega ne zavedamo, ampak ko imamo kakšne težave pa se bi dalo o tem razmišljat. Lahko jo uporabljamo pri sebi ali pri drugim. Takrat, ko moramo pomagat sebi ali drugim z nasveti ali kako drugače je še kako pomembna čustvena inteligenca. Potrebujemo jo povsod v življenju, saj je še kako pomembna za učenje, v medsebojnih odnosih tako tudi v zdravju. Mogoče kdo tega vsega ne razume, ampak ni tako pomembno razumet, kot se s čustveno inteligenco spopadat.

Lahko se tudi z raznimi triki učimo inteligence in jo izboljšujemo iz leta v leto. Čustvena inteligenca se ne rodi že z nami ampak jo vedno bolj izpolnjujemo z leti. Seveda eni bolj drugi manj. Kateri še o tem nismo kaj prebrali se s tem sploh ne ukvarjamo. Ampak še kako nam bi prišlo prav, če bi mogoče prej vedeli za inteligenco čustev. Na internetu je kar nekaj člankov, ki si jih lahko preberete in ugotovite kako močna je vaša inteligenca.