Avtosedeži


AvtosedežiAvtosedeže začnemo uporabljati že prve dni otrokovega življenja. Le tako je zagotovljen varen prevoz vaših otrok. Pri trku so lahko otroci, ki se ne prevažajo z avtosedeži, resno poškodovani. Med avtomobilsko nesrečo otroci ponavadi utrpijo zunanje poškodbe ali pa celo notranje poškodbe, ki so za otroka lahko celo usodne.

Skrbno moramo spremljati rast otroka. Le dokler je otrok dovolj velik za avtosedež, mu ta nudi dovolj dobro zaščito med vožnjo. Ko otrokova glava prerase rob avtosedeža, je skrajni čas, da se odločimo za nakup novega avtosedeža. Pred nakupom se posvetujmo s strokovnjaki, ki imajo dovolj znanja o avtosedežih  ter dobro poznajo izdelke, ki so na tržišču. V spletni prodajalni Mali vragci so vam strokovnjaki s svojim bogatim znanjem in izkušnjami vedno pripravljeni pomagati.

Pri izbiri avtosedeža boste opazili, da je v ceni velik razpon med različnimi proizvajalci in modeli. Razlog za tolikšen razpon je v uporabljenih materialih in udobju, ki ga nudijo.  Vsi avtosedeži ustrezajo standardom Evropske Unije in Republike Slovenije ter nudijo dobro zaščito za vašega otroka med vožnjo z avtomobilom. Pred nakupom razmislite kakšne prednosti bi vam prišle prav pri avtosedežu. Čeprav bo morda avtosedež, ki si ga boste izbrali stal nekoliko več, se vam bo investicija zagotovo obrestovala, ko boste opazovali zadovoljnega malčka med vožnjo in ugotovili, kako je vaš avtosedež bolj udoben za uporabo kakor drugi avtosedeži nižjega cenovnega razreda.

Avtosedeže boste uporabljali od prvih dne življenja vašega malčka, pa vse do prvih šolskih dni. Uporaba avtosedežev se priporoča dokler ni otrok dovolj visok, da ga lahko varno pripnete z avtomobilskim varnostnim pasom, kar je nekje pri 150 cm otrokove višine. Dokler avtomobilski varnostni pas poteka preko otrokovega vratu ali celo više, vaš otrok ni varen pred poškodbami med morebitno avtomobilsko nesrečo ali nevarnim zaviranjem avtomobila, zato naj bodo avtosedeži čim dlje v uporabi.