Artroza je bolezen sklepov


Ali ste že slišali za artrozo? Mogoče imate to bolezen tudi vi in sploh ne veste. Je pa artroza bolezen pri kateri pride do obrabljenosti sklepov. Po navadi se pojavi pri starejših ljudeh, ni pa izključeno da se ne more pojaviti tudi pri mladih. Glavni razlog je, da se sklepi obrabijo zaradi tega, ker hrustanec izgineva. Bolezen lahko na koncu napreduje tudi tako daleč, da ne bomo mogli sklepov več normalno premikati. Veste pa, da so sklepi marsikje in se morate zavedati, da potem ne boste na primer normalno mogli uporabljati rok. Ljudje so videli smrekovo mazilo ampak ali smrekovo mazilo pomaga pri artrozi. Odgovor je ja, če ne druga bolezen upočasnjuje, kar je super.

artroza

Artroza lahko poteka res hitro in lahko imate vedno več težav. Se pa začetni simptomi sploh ne pokažejo. Prav tako pa ko se bolezen diagnosticira je pa potrebno res dolgo zdravljenje. so pa tudi določeni deli telesa, kjer se to najpogosteje pojavi. Najbolj prizadeta mesta so lahko kolena, kolki, palci nog, prsti na rokah in pa potem tudi v vratnem in križnem delu telesa. Artroza pa je tudi bolezen, ki se pojavi zaradi različnih vzrokov. Eden izmed teh je na primer tudi prevelika telesna teža in pa potem kakšne stare poškodbe na delih, kjer se najpogosteje pojavlja. Prav tako je pa eden izmed vzrokov tudi genetski vzrok. Torej, če je kdo od vaših bližnjih imel to bolezen, je možno da jo boste imeli tudi vi.

Je pa artroza res zahrbtna bolezen, saj včasih sploh ne vidimo tistih začetnih znakov. Pojavi se utrujenost in majhne bolečine. Potem pa ko napreduje se pa bolečine večajo in pa pojavijo se otekline na tistih sklepih, ki jih je artroza prizadela. Zdravljenje je pa potem res dolgotrajno in kot pacient morate res biti vztrajni, da boste nato lahko živeli dokaj normalno življenje brez bolečin.