Suhi led je zelo dober peskalni medij, ki pa na tržišču sodi med novejše metode, poleg tega pa je suhi led zelo primeren za čiščenje različnih površin. V industriji se kot učinkovita metoda čiščenja uporablja zadnjih let in dosega odlične rezultate. Glavna lastnost te nove in zanimive čistilne metode je, da tako imenovani suhi led po končanem čiščenju popolnoma sublimira. Za njim ostane zgolj raztopljena umazanija, ki smo jo očistili iz želene površine. To dejstvo pa naredi to čistilno metodo za eno najbolj učinkovitih metod, ki pa je tudi prijazna do okolja in materiala, ki ga čistimo.

Verjetno pa se sprašujete kaj suhi led pravzaprav je. Ta čistilna substanca je trdna oblika ogljikovega dioksida pri temperaturi – 79 stopinj Celzija. . Ogljikov dioksid je nestrupen plin brez vonja, ki se med drugim uporablja tudi v živilski industriji in predvsem ga vsi poznamo kot dodatek, ki se ga dodaja v pijače, da postanejo mehurčkaste. S tem se poleg drugačnega okusa in zaznavanja pijače podaljša tudi njena obstojnost. Priljubljen pa je tudi za ohlajanje mesa in mlečnih izdelkov. Vendar pa je v tem primeru za nastanek suhega ledu potreben tekoči ogljikov dioksid, ki je je iz nizkotlačnega rezervoarja voden v posebno napravo in z dozirnim ventilom sproščen.

Glavno bistvo čiščenja s suhim ledom je ta, da namesto peska uporablja ogljikov dioksid. Predvsem je tovrstno čiščenje uporabno za čiščenje industrijske opreme. Čisti različne oblike umazanije. suhi led je tudi prijazen do okolja. Odlikuje ga tudi to, da s to tehniko čistimo hitreje in bolj učinkovito v primerjavi z drugimi čistilnimi tehnikami. Postopek čiščenja ni strupen in ni abraziven. Poleg tega pa ne pušča nobenega odpadnega materiala. To je tudi njegova velika prednost, saj ni potrebno skrbeti za nabiranje odpadnega materiala. Več o tej novi tehniki si oglejte na spletni strani podjetja Blast Tehnik in še bolj spoznajte to novo čistilno tehniko prihodnosti.