Investicija v sončno elektrarno je pomembna odločitev, ki bi je ne smeli izpustiti. Preberite si več na sol-navitas.si. Sončna elektrarna vam ponuja popolnoma čist in brezplačen vir energije, ki ga lahko izkoriščate v neomejenih količinah. Poleg tega, če se odločite za ugodno financiranje preko Eko sklada, lahko vaš mesečni obrok kredita znaša manj kot znesek, ki ste ga prej plačevali za elektriko. To pomeni, da se lahko prihranki že pokažejo v prvem mesecu obratovanja elektrarne. Sončna elektrarna je torej odlična investicija, ki omogoča takojšnje prihranke pri plačevanju računov za elektriko ter s tem dolgoročne prihranke za vašo denarnico.

Učinkovito polnjenje električnega avtomobila s pomočjo lastne sončne elektrarne

Lastna sončna elektrarna omogoča, da se izognete nenehnim skrbem o naraščajočih cenah električne energije. To postane še posebej priročno ob nakupu električnega avtomobila, saj boste lahko vaš avtomobil elegantno napajali z brezplačno sončno energijo, ki jo vaša sončna elektrarna proizvaja. S tem boste prihranili pri stroških polnjenja avtomobila in pri izpustih ogljikovega dioksida, ki ga povzroča uporaba fosilnih goriv. Zato ne čakajte in izkoristite brezplačno sončno energijo tudi vi ter prispevajte k bolj trajnostni prihodnosti.

Prispevajte k ohranitvi okolja in zmanjšajte stroške s pomočjo celovite storitve

S postavitvijo lastne sončne elektrarne lahko tudi vi prispevate k ohranitvi okolja s trajnostnimi rešitvami. Sončna elektrarna deluje na čisto sončno energijo in ne proizvaja ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov. S tem, ko izkoriščate brezplačen vir energije, ki prihaja iz obnovljivih virov, neposredno prispevate k ohranitvi okolja in planeta ter zmanjšate svoj ogljični odtis.

Podjetje Sol Navitas vam ponuja postavitev sončne elektrarne na ključ, kar pomeni, da bodo za vas uredili celoten postopek od začetka do konca. To vključuje začetni ogled, pogodbeno ureditev, celotno dokumentacijo, postavitev in priklop elektrarne ter zagon. Poleg tega vam bodo pomagali tudi pri pripravi dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev in kredita iz Eko sklada. V podjetju imate zanesljivega izvajalca, ki vam lahko pomaga izpeljati projekt, ki je lahko za posameznika zelo naporen in kompleksen.

Za uspešno postavitev sončne elektrarne je pomembno izbrati izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami

Izbrati morate izvajalca, ki ima dolgoletne izkušnje na tem področju, saj ga boste lahko popolnoma zaupali, da bo vaša sončna elektrarna postavljena do potankosti. Poleg tega obstaja večja verjetnost, da se boste lahko še dolga leta zanašali nanj, tudi čez 15 let ali več. Če želite, da se sončna energija pretvarja v električno energijo optimalno, je izjemno pomembno, da je vaša sončna elektrarna pravilno načrtovana in kakovostno izvedena.

Postopek pridobivanja sončne elektrarne za vaš objekt

Najprej izpolnite kontaktni obrazec in nam jim povpraševanje. Na podlagi vaših informacij vam pripravijo neobvezujočo ponudbo. Po pregledu ponudbe se lahko po želji dogovorite za brezplačen ogled projektanta, ki vam bo svetoval o najbolj optimalni rešitvi za vas in vam po ogledu poslal končno ponudbo. V primeru, da se odločite za nakup, sledi podpis pogodbe in ureditev potrebne dokumentacije, vključno s subvencijo za Eko sklad, kar bomo uredili v celoti oni. Na koncu bodo vašo sončno elektrarno strokovno in kvalitetno namestili na vaš objekt ter jo zagnali ter posredovali vse potrebne informacije. Tako boste lahko tudi vi koristili brezplačno sončno energijo!

Postanite samozadostni z obnovljivimi viri energije

Sončna elektrarna vam omogoča, da postanete samozadostni z električno energijo, ki jo pridobivate iz obnovljivih virov, kot je sončna energija. Na ta način lahko zmanjšate vašo odvisnost od fosilnih goriv ter prispevate k ohranjanju okolja. Njihova ponudba vključuje tudi toplotno črpalko zrak/voda, ki je učinkovita, varčna in tiha rešitev za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Tako lahko popolnoma preidete na obnovljive vire energije in zmanjšate svoj ogljični odtis.

Če razmišljate o investiciji v sončno elektrarno, je smotrno izbrati takšno, ki lahko pridela vsaj 4 kW energije, kar bo zadostovalo za enodružinsko hišo. Pomembno je, da ima objekt zadostno površino, ki meri vsaj 28 kvadratnih metrov, da se paneli lahko namestijo na primerno mesto, kjer bodo izpostavljeni sončnim žarkom ves dan. Najbolj primerna lokacija za namestitev je na južni strani, pri čemer so najboljše neprekinjene površine, kot so strehe brez frčad ali strešnih oken, nagnjene pod kotom vsaj 20 do 40 stopinj.

Sončna elektrarna

Postopek namestitve se začne s pregledom in merjenjem objekta ter pripravo informativne ponudbe s strani strokovnjakov. Nato sledi podpis ustreznih dokumentov in pridobitev finančnih subvencij Eko sklada. Po pregledu končne ponudbe in podpisu pogodbe se uredi dokumentacija za elektro distributerje, nakupijo se potrebni materiali, in sledi namestitev sončne elektrarne na objekt. Po prevzemu in prvem zagonu je sončna elektrarna pripravljena za uporabo.

Postavitev sončne elektrarne za samooskrbo po sistemu na ključ

Samooskrba z električno energijo omogoča pridobivanje lastne električne energije za uporabo v gospodinjstvu ali podjetju. Sol Navitas ponuja postavitev sončnih elektrarn po sistemu na ključ, v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Uporabljajo solarne module vodilnih svetovnih proizvajalcev in lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo za pritrditev modulov na streho, kar zagotavlja učinkovito izrabo sončne energije. Z montažo sončne elektrarne je zagotovljena 10-letna garancija proti zamakanju strehe.

Sončno elektrarno za samooskrbo lahko postavi gospodinjski ali manjši poslovni odjemalec, ki ima priključno moč manjšo od 34 kW in je lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo, pridobljeno iz sončne energije. Pred priključitvijo naprave za samooskrbo na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe pa je potrebno pridobiti soglasje za priključitev pri distribucijskem operaterju. To pomeni, da je potrebno urediti formalnosti in dovoljenja pred namestitvijo sončne elektrarne za samooskrbo, da bi zagotovili varno in učinkovito delovanje.