Pritožbe glede teže šolskih torb niso novost – ta problem obstaja že več let. Na žalost sodobni šolski sistem še vedno ni našel ustrezne rešitve za težave, ki jih povzročajo tudi kakovostne šolske torbe za prvo triado, ki lahko tehtajo tudi do 12 kg. Ta teža negativno vpliva na normalen razvoj najmlajših učencev. Starejši otroci morda lahko prenašajo težje torbe na krajših razdaljah, vendar to močno obremenjuje najmlajše učence, ki so komaj začeli obiskovati šolo.

Šolske torbe za prvo triado

RollJet skiro s prilagojeno torbo je inovativna rešitev

Ker uradni sistem ni ponudil ustrezne rešitve, so pri podjetju Ham vzeli stvari v svoje roke in predstavili inovativni koncept – RollJet. Ta poseben skiro ima pritrjeno ergonomsko oblikovano šolsko torbo, ki rešuje problem težkih torb. Z RollJetom otroci ne občutijo teže torbe na ramenih in se lahko hkrati vozijo do šole. RollJet prispeva k večji motivaciji in boljšemu razvoju otrok, saj jim omogoča bolj prijeten začetek šolskega dne.

Morda se sprašujete, zakaj bi vašemu otroku kupili skiro RollJet, saj ste tudi sami hodili v šolo peš s torbo na ramenih. Kljub temu ste odrasli s povsem zdravo hrbtenico. A razmere v šolstvu so se spremenile – šolski sistem, gradiva in zahteve so postali precej bolj zahtevni, kar povzroča resne težave za najmlajše učence.

Težava s težkimi šolskimi torbami za prvo triado

Ali ste vedeli, da lahko šolske torbe za prvo triado tehtajo več kot 10 kilogramov? Učbeniki, zvezki in ostalo gradivo prispevajo k veliki teži torb. Nošenje teh bremen, še posebej pri mlajših otrocih, katerih hrbtenica se še razvija, lahko vodi do bolečin, nepravilne drže in celo trajnih poškodb. Zdravniki opozarjajo, da se med otroki in mladimi vse pogosteje pojavljajo težave z ledvenim delom in ramenskim obročem, kar zahteva hitro ukrepanje in rešitev tega problema.

Rešitev za pretežke šolske torbe za prvo triado

Pretežke šolske torbe za prvo triado predstavljajo resno zdravstveno tveganje. Čas je, da poskrbite za bolj zdrav vsakdan vaših otrok. RollJet skiro s snemljivo šolsko torbo je inovativna rešitev, ki ponuja več funkcij – lahko je skiro, torba ali kombinacija obeh. Skiro RollJet ne olajša le prenašanje težkih šolskih torb, ampak prinaša tudi številne druge prednosti. Po pouku se RollJet spremeni v športno prevozno sredstvo, ki otroke popelje na različne aktivnosti, na igrišče ali pa jim omogoči postanek za sladoled. S to inovacijo je pot v šolo ne le lažja, ampak tudi bolj zabavna in privlačna.