Pokošena oz. nepokošena zelenica je največkrat razlog, da hiša z okolica izgleda urejena ali pa neurejena. Za košenje trave se lahko uporabljajo različne vrste kosilnic, o katerih si lahko več informacij preberete na spletni strani podjetja Vrtni stroji Žibert. V zadnjem času je priljubljena vrsta kosilnic samohodna akumulatorska kosilnica. Z njo se lahko na enostaven in hiter način pokosi tudi večje zelenice, ne glede na vrsto trave in dostopnost. S samohodnimi akumulatorskimi kosilnicami košenje trave ne bo več težavno in odvečno opravilo, ampak se boste vsakič z veseljem spet lotili košnje zelenice v okolici vaše hiše.

samohodna akumulatorska kosilnica

Prednosti samohodne akumulatorske kosilnice

Samohodna akumulatorska kosilnica ima pred podobnimi vrstami kosilnic kar nekaj prednosti. Največkrat so starejše kosilnice težke in okorne. Ta skrb se pri samohodni akumulatorski kosilnici razbremeni, tako da lahko z njo brez težav kosijo tudi osebe, ki morda niso zelo fizično močne. Prav tako pri teh kosilnicah ni potrebe po ročnem zaganjanju, za kar je prav tako potrebna večja fizična moč. Samohodna akumulatorska kosilnica se enostavno prižge in že začne opravljati svoje delo.

Med največjimi prednostmi akumulatorske kosilnice pa je seveda njen način delovanja. Kosilnice, ki za svoje delovanje potrebujejo bencin počasi hodijo ven iz mode. Ne le zato, ker je upravljanje z njimi težje, ampak ker je za njihovo delovanje potreben bencin, ki ni najbolj poceni, s svojimi izpušnimi plini pa tudi onesnažuje okolje. Samohodna akumulatorska kosilnica teh problemov nima. Poganja jo namreč baterija, ki jo enostavno napolnite z elektriko. Baterije imajo glede na model različen čas delovanja, vsekakor pa lahko z enim polnjenjem pokosite kar precejšno območje. Trajanje baterije je odvisno tudi od dodatnih nastavitev hitrosti kosilnice. Lahko namreč nastavite, da se kosilnica premika hitro ali počasi. Poleg tega pa lahko s to kosilnico kosite tudi v večerih, ko ni več sonca, saj ima vgrajene LED luči, ki zagotavljajo vidljivost.