Vsak si želi čim dalj časa izgledati mladostno. Zaradi tega se mnogi odločajo za kirurške posege, s katerimi ohranjajo mladostni videz. Nove tehnologije pa omogočajo tudi nekirurške posege, kot je pelleve, kjer brez invazije pridobite zelo podobne rezultate. Nekirurški posegi so že nekaj let izjemno priljubljeni in omogočajo, da se koža vrne v mladostno stanje. Take posege se izvaja v medicinskih centrih, kjer vam strokovnjaki svetujejo kakšni posegi bi bili najbolj primerni za rešitev vaših problemov s kožo.

pelleve

Nekirurški lifting

Z izrazom nekirurški lifting se označuje neinvazivne posege, kjer so rezultati podobni kirurškim posegom. Primerni so za vse, ki se bojijo operacij in bi raje na bolj naraven način prišli do mladostnega videza. En takih posegov je tudi pelleve, ki temelji na radiofrekvenci. Metoda se uporablja za pomlajevanje kože na obrazu, vratu in dekolteju.

Pelleve je primeren tako za ženske, kot tudi moške. Primerni so kandidati z vsemi tipi kože in vseh starosti. Morda je še bolj priporočljivo, da se začne posledice staranja obravnavati čim prej, ko gube še niso globoke. Ker gre za radiofrekvenco, se pri tej metodi segrevajo globje plasti kože. S segrevanjem podkožnega tkiva se začne tvoriti kolagen. Ko se koža ohlaja, se začnejo vlakna nazaj krčiti in koži se povrne napetost in gladkost. Poleg tega se dvignejo še obrvi, zmanjša se podbradek in ohlapnost izgine. Po posegu izgledate, kot bi imeli lifting obraza, čeprav je bilo to doseženo neinvazivno.

Pelleve se načeloma uporablja za glajenje in zmanjšanje gub. Izgine ohlapnost in rezultat je bolj napeta koža. Napetost kože se pojavi takoj po terapiji, popolni rezultati se pokažejo v obdobju 1 do 3 mesecev in učinek traja nekaj let. Za najboljše rezultate je priporočljivo kombiniranje z drugimi pomlajevalnimi postopki. Metoda se uporablja tudi pri koži, ki je nagnjena k aknam, saj se čez čas izboljša stanje kože.