Imate tudi vi doma kup stare šare, po možnosti kup bakrenih izdelkov, pa ne veste, kam bi z njimi? Odločite se za odkup bakra – cena za kg ni enotna, saj je odvisna od več dejavnikov, a zagotavljamo vam, da zaslužki niso majhni, zato se vam odkup vsekakor splača.

Upam si trditi, da imamo doma vsi kakšen kos bakrenega izdelka/stroja, ki ga že zdavnaj ne uporabljamo več, a se nekako še vedno slepimo, da ga stran pa ja ne smemo vreči, ker nekega dne, ko bo primerno vreme, bomo imeli več časa ali karkoli že, takrat ga bomo pa zares popravili in ponovno usposobili za uporabo. Pa kaj še. Bakreni in drugi izdelki ali stroji leta in leta stojijo nekje po kotih naše hiše, okoli gospodarskih poslopij ali pa, kar je najhuje, nekje sredi gozda. Odsluženi kovinski predmeti zagotovo ne sodijo kar nekam – odpeljati jih je treba na odpad oz. v podjetje, ki predeluje stare kovine. Odkup bakra (cena za kg se razlikuje od primera do primera) je zagotovo najpametnejša odločitev, sploh če imate doma zares veliko odpadnega bakra. Prepričani smo, da tudi v vaši okolici obstaja vsaj kakšno podjetje, ki ponuja odkup. Vedeti pa morate, da cena za odkup bakra na enotna. Določa jo namreč cel kup dejavnikov, denimo dejstvo, kako čista je kovina (gre za čist baker ali so mu primešane še druge kovine), kako čist je nek izdelek oz. stroj (preden se odločite za odkup bakra vam svetujemo, da izdelek, stroj ali karkoli že nameravate prodati temeljito očistite, saj boste v tem primeru dobili več denarja za odkup kot pa, če bo izdelek zelo umazan), nenazadnje je potrebno upoštevati tudi ceno bakra na trgu – višja kot je, več boste dobili tudi vi in obratno. Preden se torej odločite za odkup, se je dobro pozanimati o ceni bakra na trgu. Seveda pa je cena odvisna tudi od tega, koliko kovine, v tem primeru bakra, nameravate prodati – gre le za en kos kovine ali je tega bistveno več. Najbolje je torej, da pokličete ponudnika in se z njim dogovorite o končni ceni in o tem, ali naj odpadne kovine sami pripeljete k njim ali pridejo oni k vam na dom.

odkup bakra cena za kg
Cena za odkup se razlikuje od primera do primera.

Odkup bakra (cena za kg vam bo znana naknadno, ko boste kontaktirali določenega ponudnika tovrstne storitve) je zagotovo najboljša odločitev, saj je veliko bolje, da baker dopeljejo v predelavo kot pa da se vam nabira po kotih ali okolici hiše. Nikar ne odlašajte, temveč že danes pokličite izbrano podjetje.