Obrezovanje žive meje se mora izvajati redno, ker le tako bo živa meja vedno lepo izgledala in se ne bo razraščala na vse možne strani. Je pa tudi potrebno vedeti kdaj točno lahko to delate. Prav tako pa ni tako lahko opravilo, kot pa mogoče izgleda. Zato je tukaj potrebno vedeti marsikaj, da bo vaša živa meja vedno izgledala čudovito. Je pa tukaj potrebno vedeti tudi kakšne drevnine imate. Tako lahko točno veste kdaj je potrebno živo mejo obrezovati in vse ostale pomembne informacije. Tako lahko spoznamo tudi same potrebe teh drevnin. Zato pa pravim, da obrezovanje žive meje ni tako enostavno, kot si pa vsi mislite.

obrezovanje žive meje

Obliko žive meje je potrebno urejati že pri prvem rezanju. Tako lahko potem le to ohranimo. Zdaj kakšno obliko hočete, je pa odvisno samo od vas. Je pa to neka prva stvar, kjer se obrezovanje žive meje sploh začne. Pri dnu mora biti sama širina širša in potem zgoraj ožja. Tako preprečimo samo cepljenje drevnin oziroma same žive meje. Zdaj predem pa drevnine tudi kupimo, pa se o njih pozanimajte. Recimo koliko krat na leto jih je potrebno obrezovati in potem tudi kakšna oblika je najboljša za le te. Obrezovanje žive meje se razlikujejo, zato je na vse to potrebno biti pozoren.

Žive meje so danes res razširjene. To lahko imate namesto ograje in pa še lepo izgleda vse skupaj. Malo zelenja okoli vašega doma bo res vse skupaj popestrilo. Ampak, če se obrezovanje žive meje ne bo izvajalo redno, pa najboljše, da si jo sploh ne kupite. Ker to potem niti ne bo izgledalo lepo, zraven tega se bo vse razraslo. Obrezovanja se lahko naučite tudi čisto sami, če ne pa je teh mojstrov danes tudi veliko. Rabite pa le škarje ali pa kakšno žago, da bo to potekalo hitreje.