Naj meglen vid ali pa težave z očali in lečami postanejo vaša preteklost. Laserska operacija oči je že na tisoče ljudem pomagala, do boljših rezultatov in tako so se za vedno znebili očal in leč. Več o njej si lahko preberete na različnih spletnih straneh ali pa se pred posegom dobro posvetujte o postopkih in predvsem okrevanju pri svojem izbranem okulistu. Ta vam bo v prvi vrsti pregledal vaš vid in preveril morebitne težave in svetoval pri izbiri laserske operacije oči. Laserska operacija oči je zaključena v enem dnevu in okrevanje če ni večjih zapletov zaključeno nekje v treh dneh. Po približno enem tednu bi moral biti vaš vid popolnoma razločen in težav ne bi smeli imeti.

Laserska operacija oči pa se uporablja tudi za operacije sive mrene, kjer vam vašo okvarjeno lečo obnovijo in skušajo kar se da popraviti oziroma le to nadomestiti z umetno. Tudi pri operaciji sive mrene so rezultati zelo dobri se pa še vedno pojavljajo primeri predvsem pri starejših ljudeh kjer je tudi vsakršno okrevanje težje in dolgotrajnejše včasih rezultati slabši in vid ni tak kot je bil pred nastankom sive mrene. Laserska operacija oči se zelo pogosto odločajo ljudje kjer skušajo odpraviti težave z starostno pridobljeno dioptrijo. Ta zna biti velikokrat težava saj se starejši ljudje težko navadijo tako na očala kot na sprejemanje možnosti izboljšav, da sam vid izboljšamo oziroma popravimo.

Laserska operacija oči poteka popolnoma neboleče in mogoče z parim neprijetnimi zvoki laserskega stroja je zelo hitra. Po operaciji strokovnjaki svetujejo da si svoje oči ob odhodu iz ambulante dobro zaščitite in si priskrbite spremstvo saj je vid zelo meglen. Prav tako se vsaj tri dni po operaciji ne smete vsesti za volan vozila saj zaradi meglenega vida le to ni priporočljivo. Obiščite svojega okulista in se dogovorite za datum laserske operacije oči.