Kruh


Je živilo, ki se vsak dan pojavi na naših jedilnikih. Malokdo, da ga ne prenaša, ampak še tisti ga jedo, ampak iz drugih sestavin. Moka je navadno glavna sestavina, potem pa je tukaj še kvas, mislim, da že veste o čem bomo danes pisali, seveda o kruhu. Nekaj si lahko preberete tudi tukaj, če ste mogoče alergični na pšenico https://www.nadlani.si/kulinarika/kruh/

kruh

Kruh je skoraj vsak dan na naših jedilnikih, nekateri ga uživajo pri vsakem obroku, nekateri samo zjutraj, odvisno od vsakega posameznika. Težko je reči, da kruh ni zdrav za uživanje, edino imajo nekateri probleme in ne prenesejo pšenice. Vemo, da moko dobimo iz pšenice, ampak lahko probamo včasih zamenjat za drugo žitarico. Če nimate težav, vam nihče ne brani, pojejte ga kolikor vam paše.

Tudi sama imam kruh zelo rada, ga na dan včasih pojem pol kilograma sama. Nimam nikakršnih težav, pa tudi ne z kilogrami. Mogoče kdo reče, da kruh redi, če bi to bilo res bi jaz morala bit že kot prava bomba. Danes dobimo v trgovini že nešteto različnih vrst kruha, od belega, črnega, s semeni, orehi in še bi se dalo naštevati. Ne vem katere vrste kruha imate vi najraje, mi imamo doma večinoma belega. Je pa danes kar ogromno ljudi, ki si kruh sami spečejo doma. Najboljši je tisti iz krušne peči, ampak še malo ljudi sploh ima doma krušno peč. Tudi ni lahko speči kruh v krušni peči, zato ljudje raje pečejo kar v električni pečici. Lahko pa ste danes že prav moderni in si kupite avtomat za peko kruha. Tudi lažji način pečenje kruha lahko uporabite, ne rabite tehtati vseh sestavin, ki jih za kruh potrebujemo. Se dobi že moka, ki je vse v njej, samo vodo dodamo, z mešalnikom zmiksamo in damo peč. Sem tudi že sama ta kruh probala naredit in ni tako slabi, če niste izbirčni. Pa še to, kruha nikoli ne mečite v smeti, pojejte ga do zadnjega kosa, nekateri ga nimajo in si ga ne morejo privoščit.