Ginekolog je specialist za ginekološke preglede za moške in za ženske. Reden pregled pri ginekologu rešuje življenja, saj ženske velikokrat obolevajo za rakom na maternici in jajčnikih ter prsih, moški pa lahko zbolijo na prostati. Seveda je dobro, da se sami pregledujete, kar lahko. Ostalo naredi ginekolog tako, da vzame brise na določen čas in tkiva ali če je kaj narobe. Skrbi pa tudi za porodnice in otroke, da je vse v redu do poroda in spremlja plod ter njegov razvoj in še po tem. Naj vam ne bo nerodno, ker imate lahko resno bolezen, pa tega ne veste, če ne greste k zdravniku na pregled, saj ima aparature za to.

ginekolog

Dober ginekolog vam pomaga pri zdravju in tudi zna poskrbeti za vas, če imate težave z zanositvijo. Ni pa vsak izkušen in dober ginekolog. Ti izvedejo pregled povsem neboleče in nežno, da ne čutite ničesar, nerodni pa nimajo take dobre roke. Zato previdno izberite. Če se odločite za zasebnega ginekologa, boste gotovo prej na vrsti in takrat, ko hočete, drugače so čakalne vrste neverjetno dolge.

Vaš ginekolog vas bo opozarjal na nepravilnosti, vam pomagal reševati zdravstvene težave, težave z glivicami in podobno. Svetoval bo, kaj narediti za vaše zdravje in če bo zaznal kaj resnega, bo seveda predlagal zdravljenje po diagnozi in vas napotil k specialistu, da vas obravnava naprej. Ginekolog pregleduje genitalije, vendar vas bo prej povprašal še dosti drugih stvari, preden se loti pregleda z vašim dovoljenjem.

Tako kot zobozdravnik, mora biti tudi ta zdravnik res dober in vas obravnavati celostno, to pomeni, da vas dobro pozna in ve, katere bolezni ste imeli prej ali ste bili zdravi in kako je z vašim sorodstvom. Na podlagi tega in preiskav bo vedel, ali ste zdravi ali pa je treba kaj posebej pregledati. Verjamemo, da vam je v interesu, da veste, da ste zdravi. Če ne je dobro, da se bolezen odkrije zgodaj, dokler se jo da še pozdraviti.