V tem članku pa se bomo malo posvetili našim pridnim slovenskim čebelarjem in našim čebelam. Ne bomo pisali o medu in kako poteka njihovo delo ampak malo bolj bomo omenili vosek. Za čebelji vosek smo vsi slišali, sigurno pa ne veste vsi kako nastane oziroma se predela. Zaenkrat vam lahko samo omenim, da je to čebelji pridelek in da je rumene barve. Medeni zaklad prideluje čebelji vosek za vse tiste, ki bi ga radi kupili in iz njega kaj pridelali. Če pa boste dalje ostali na tej strani in prebrali članek do konca boste še kaj zanimivega prebrali.

Če malo pomislimo nazaj v leta, ko so živele naše babice, vemo da se ni vse kupilo v trgovini. Ogromno vsega so nekoč naredili ljudje sami. Prav tako so sami naredili sveče, saj nekateri niso imeli elektrike ali pa jo je zmanjkalo. Tiste sveče so bile narejene iz čebeljega voska, ki so tudi dišale, saj so zraven dodali razne dišave. No pa da povemo kaj sploh je čebelji vosek. Povedali smo že, da je čebelji pridelek, da je rumene barve, trdega stanja in prijetno diši. Da je tako lepe rumene barve je kriv propolis in cvetni prah. Pridelajo ga čebele v voskovnih žlezah. Proizvajajo pa ga čebele v panju. Kot smo do sedaj ugotovili, da so za to pridne čebele in človeška roka. Zato pa moramo pazit na naše čebele, da ne uničujemo njihovega okolja s pesticidi in strupi.

čebelji vosek

Na spletni strani lahko si še ogromno preberete od zgodovine do danes in še ostale informacije. Čebelji vosek se uporablja za različne namene. Nekateri znajo iz čebeljega voska ustvariti kar ogromno različnih stvari. Danes ne internetu najdete ogromno receptov, ki so zelo priročni in lahki. Vosek lahko kupite od naših čebelarjev ali kar na spletni strani, ki sem vam jo že omenila.